Bagdad Bob i STV

Citat: "Jag känner att jag har ett fantastiskt förtroende från riksdagsgruppen". Ack ja. Tipset att Jonas Sjöstedt blir oppositionsledare vid valet 2014 känns inte overkligt längre om cirkus Juholt fortsätter.

Etiketter: ,

9 kommentarer

 1. Aroon

  Nu ska vi inte vara pessimistiska Håkan. Tänk om vi kunde börja om på nu kula, precis som på Brantings tid. Storkapitalet (nu EU, Bankerna) ägde Sverige. Kampen blev lång och krävde många offer (Lunde 14 maj 1931) samt slit, blod, svett och tårar innan Sverige befriades. Nu är vi åter i djävulens klor.
  Varför inte göra som privata individer får göra vid ekonomisk kris. Skuldsanering och reda upp problemen själva. Sarkozy, Angela Merkel och allt vad företrädare för för storsvindleri heter, får göra en avbetalningsplan och stå för vad de själva åsamkat. Inte ska vi (vanliga dödliga) satsa våra sista ören i ett dödfött projekt. Tycker du verkligen det Håkan?
  Cecilia Malmström har bott nästan hela sitt liv i Frankrike och som nu företräder Sverige som EU-parlamentariker. Liksom krösus Sork, fd Kd ledaren. Tycker du det är bra? Jag tycker rent ut sagt det är för d_ä_ligt.
  PS
  Är på G med egen blogg. Välkommen titta in.

 2. Aroon

  Man blir också lessen över allt tråkigt som händer. Taxichufförer utan taxileg som våldtar kvinnor. Svindlerier, korruption, bedrägier och det ena med det tredje. Innan den borgerliga regeringen, den som vi nu har tillträdde, sas det allting var åt he_vete. Joahan persson för Fp var ständigt på hugget och kritiserade allt inom socialdemokratin. Nu har det ju själva makten och ingen skylla på. Jag tycker folkpartiet borde ta sig en funderare innan man ropar alltför högt över andra.
  Sedan vad som var vanligt tidigare och när någon försäkran (underskrift) skulle göras, stod det alltid ”på heder och samvete”. Var har den hedern tagit vägen och den som nu bor eller kommer till Sverige skiter fullständigt i den oskrivna regeln. Vi kan ju inte ha såhär. Våra generösa regler missbrukas fullständigt och plundras av samvetslösa människor. Sverige är för godtroget helt enkelt. Dessutom inom socialdemokratin har det utvecklats en feminism som inte har ett dugg göra med arbetarrörelsen. Att man ska respektera varandra inom de olika könen anser jag som självklart, men varför hålla på gnälla om en massa struntsaker som inte har att göra med den politiska grunden som formar ett land. Jag har svårt med vänstern i det fallet och det stjälper förtroendet. Miljöpartiet verkar ha en tendens också till en generös politik till de som aldrig prövat arbeta. En gammal socialdemokrati där alla hjälptes åt oavsett kön eller ras, det vill jag ha. Raka rör gillar jag, liksom du Håkan.

 3. Håkan Rombe

  Svar till Aroon (2012-01-18 07:55)
  Grunden för demokrati är att människor tillåts ha olika åsikter så länge det inte rör sig om förtal, rasism, uppvigling till brott och liknande. Åsikter och påståenden man inte gillar angriper man med argument. Många klarar inte den balansgången utan hemfaller åt utfrysning, utrensning och baktaleri. Då det gäller jämlikhet mellan könen är vi kanske världsbäst men ännu återstår mycket innan vi kan säga att vi har full jämlikhet. Det är bara att titta på hur det går till inom den kvinnodominerade vården och omsorgen. Låga löner, massor av deltidstjänster och dessutom s k delade turer vilket innebär att en arbetsdag kan styckas upp i flera arbetspass med några timmars ledighet emellan. Den totala bortovaron från hemmet kan för den som har långt till arbetsplatsen röra sig om 15 timmar. 0600-2100. Vilket mansdominerat fackförbund skulle gå med på något sådant??? Och vilka är arbetsgivarna inom kommunens omsorg och landstingets vård? I de flesta fall är arbetsgivaren offentlig. D v s vi!!
  Lycka till med bloggandet!

 4. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Jag hakar på i din föregående blogg, eftersom en röd tråd verkar vara att ”hata” Juholt! Det är inte han som är orsaken till att Socialdemokraterna tappat väljar under en lång period, före han tillträdde som partiledare! Det har med att göra att partiet är så ”Moderat” att folk inte längre ser skillnaden, det finns det ju Moderater som också har svårt med, Arkelsten! Om du lyssnade till talet som Mona Sahlin höll när hon avgick, så förstår du kanske vad jag menar, det kunde ha varit Reinfeldt själv som talat! Att det nu stormar kring Juholt, underblåses av dessa ”moderater” inom partiet, och media är minsann inte sena att haka på, såklart, de säljer väl kanske fler lösnummer! Sossarna skulle kunna välja att hjälpa och stötta sin partiledare istället, men det gör man inte, och det är det som gör att de kommer att fortsätta tappa väljare, och kanske är det just det de vill??
  Du är rädd för att nationalism och främmlingsfientlighet ska sprida sig i Europa, om vi inte har EU, men nationalismen och främmlingsfientligheten sprider sig ju inom EU! I flera länder inom EU samarbetar höger regeringar med främmlingsfientliga partier, som har stor framgång i samarbetet!! I Sverige pratar vår stadsminister om att vi har varit för ”omhändertagande” mot invandrare, flyktingar och asylsökande! I takt med att välfärdssystemen nedmonteras inom EU, i samma takt ökar främlingsfientligheten! Visst är det bra om EU ryter i mot Ungerns högerregim, men med bakgrund mot fakta jag hänvisat till, är jag lite försiktigt skeptisk! Jag ser inte EU som lösningen på något av Europas problem, allra minst främlingsfientlighet och totalitära stater, tvärtom verkar detta sprida sig i rask takt inom EU!

 5. Håkan Rombe

  Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2012-01-19 18:20)
  Jag tycker nog att Reinfeldt och regeringen talat klarspråk om SD:s främlingsfientlighet. Jag tycker att Reinfeldt i den delen definitivt har hedern i behåll. Hade vi inte EU skulle extremhögern kunna sprida sig okontrollerat i Europa. FN har i detta lika lite inflytande som NF hade på 1930-talet. FN:s Generalförsamling domineras av diktaturer och odemokratier så vad kan vi vänta oss från det hållet? EU är ända sedan bildandet av Kol- och Stålunionen kring 1950 i grunden ett fredsprojekt. Europatanken är central vid högtidlighållandet av de miljontals döda under 1:a och 2:a världskriget på olika kilometerstora krigskyrkogårdar. Detta är verklighet för befolkningarna i Storbritannien, Tyskland, Frankrike och alla andra stater som lidit under nationalism, fascism, nazism, krig och förföljelse. De flesta av Europas länder har fått betala ett ohyggligt pris medan vi sålde järnmalm till Hitler och lät nazisterna uppta 40 % av Sveriges järnvägskapacitet under åtminstone 3 krigsår. Vi tjänade pengar i stället för att offra oss för frihet och demokrati. Våra ”massgravar” från världskrigen innehåller knappast någonting och det är väl därför vi inte tycker att vi tillhör Europa på samma sätt som andra.

 6. RWR

  Allt fler S ”megafoner” höjer nu sin kritiska röster och föreslår socialismens paradgren utrensning! Men förvånansvärt många vill inte rensa bort ledaren utan kritikerna!

  Men är det inte egentligen det som är problemet att S tidigare kritiska och ofta progressiva medlemmar med idéer för nutid och framtid redan utmanövrerats?

  Att S blir ett mindre parti ser jag i sig inget problem med men en demokrati mår bra av att ha en stark opposition och just nu är det tämligen ont om just den varan.

 7. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Jag lärinte kunna få dej, eller någon annan inbiten Folkpartist att kunna se det EU och Europa jag ser! Jag ser hur land efter land i Europa byter regerings färg, och allierar sig med främmlingsfientliga partier! Man understöder Berlusconi i Italien, Haider i Österrike och Kjersgard i Danmark,Sarkozy fullföljer sitt vallöfte att varje år driva minst 25000 invandrare ur Frankrike, och EU:s högerparti, där Moderaterna och Reinfeldt ingår, vägrade att fördöma detta!Det pågår en kris inom EU som ska betalas av vanliga människor, och arbetslösheten sprider sig! Detta är en grogrund för främmlingsfientllighet, och den sprider sig nu i Europa, vi är inte förskonade från det i Sverige! Jag ser mycket alvarligt på dessa problem som EU inte alls verkar kunna lösa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.