När skapades människor och djur?

Enligt en undersökning tror 57 % av republikanerna i USA att världsalltet med människor, djur, fåglar, fiskar, växter skapades för 6 000 år sedan av gud enligt de gamla ritningarna i 1:a mosebok. Detta kallas för eufemin kreationism i stället för hjärnspöken. Evolutionsläran, som är ABC i våra skolor sedan 100-talet år, förkastar man. Fossiler och andra ovedersägliga bevis för att stolligheterna är felaktiga ignorerar man. Det är så man blir mörkrädd mitt på blanka dan över all denna hjärnblinda tro på gamla fantasier som kom till när man trodde att jorden var platt och att solen snurrade runt jorden. Republikanerna kan väl egentligen få tro på vad som helst, t ex jättehamstrar i världsrymden, om det inte vore för att en republikansk presidentkandidat måste spela med i spelet för att antas av republikanerna och därmed  kunna bli president i världens mäktigaste stat. Presidentkandidaterna och guvernörerna i USA  kanske i vanmakt slår huvet i väggen hemmavid utbristande "härtill är jag nödd och tvungen".

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. Hermann Wolf

  hej Hakan, jag tror det är rent vansinne när en stormakt som USA( med mera än 57%) är sa efterbliven. A andra sidan behöver den nermast sista kapitalisten kredit fran den sista komunisten Kina. det är en mycke farligt kompination.
  hälsningart
  Hermann

 2. Håkan Rombe

  Svar till Hermann Wolf (2012-01-20 17:11)
  USA kan väl kallas för en sekulär stat i det stora hela men utvecklingen verkar gå i fel riktning. Sarah Palin som var på vippen att bli republikansk presidentkandidat väntade på att få höra nattliga ”röster” från gud för att få besked om hon skulle ställa upp i presidentvalet. Det skulle alltså vara fullt möjligt med en USA-president som leds av ”röster” von oben?? Oavsett om guden heter Allah, Gud, Buddah eller Karl Marx tycks gudsstater bli farliga för mänskligheten.

 3. Håkan Rombe

  Nu är provvalet i South Carolina klart. Newt Gingrich vann stort över Mitt Romney. En viktig orsak lär vara att Romney någon gång sagt något positivt om kvinnors rätt att göra abort. Dessutom är Newt Gingrich i egenskap av representant för kristen höger negativ till homosexuellas rättigheter. Det är som det är. Även vid val i muslimska länder måste kandidater tycka att homosexualitet är en skamlig sjukdom om de ska ha chans att bli valda. Både kristen och islamistisk höger är väldigt fixerade vid människors underliv av någon orsak. Människosläktet skulle må bra om man förflyttade tankeverksamheten lite högre upp. Och mannens självklara överhöghet över kvinnosläktet anses okränkbar av dessa otrevliga bakåtsträvare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.