Stasipräst avslöjas av Expressen

Ja egentligen gjordes väl avslöjandet  av Birgitta Almgren i sin forskning om svenska stasiagenter eller "informella medarbetare" som det eufemiskt kan heta. Men Expressen har vaskat fram ca 1000 dokument som nyligen släppts i Tyskland. I dagens Expressen får svenska folket läsa och bilda sig en egen uppfattning om alla blånekanden man får höra. Till och med personangrepp på Birgitta Almgren har förekommit.

En önskedröm vore att Expressen (någon annan tidning är väl otänkbar???) vaskade fram 1000 dokument  för alla andra svenska fd stasiagenter och angivare som åtnjuter svenska statens beskydd, ja t o m Riksdagens beskydd. Det är väl som med svenska vapenförsäljningar till diktaturer och kungligheters klavertramp. Största möjliga tyyyysssstnad. Jag kommer att tänka på Viktor Rydbergs dikt "Tomten". Alla sover tyst det är i husen, tyst i husen….. Öronbedövande tyst!

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.