Stasiprästen och Expressen

Efter Birgitta Almgrens forskning och böcker om Stasi har "krafter" varit i farten för att smutskasta budbäraren Birgitta Almgren. Så ruttet! Den svenska politiska makten har bidragit till mörkläggningen av svenskars inblandning i det smutsiga hantverk som Stasi och Östtyskland utövat i vårt land. Var är den mångomskrutna öppenheten?

Alla Stasiagenter har blånekat till sin inblandning vilket inte är förvånande. Det ingår i varje agents hederskodex och yrkeskompetens att blåneka till all inblandning vilka bevis som än läggs fram. Ibland i trygg förvissning om att preskriptionstider och annat förhindrar en rättegång. En av anledningarna är också att det är fruktansvärt svårt att bevisa att olaglig underrättelseverksamhet förekommit. Det är ju inte direkt några korkade småtjuvar som är i farten.

Om tillgängliga fakta föreläggs allmänheten behöver man dock inte vara särskilt intelligent för att dra rimliga slutsatser. Var och en har  rätt att bilda sig en uppfattning. Expressen har varit föredömligt aktiv i avslöjandet av svenska Stasiagenter. Se det senaste! http://bloggar.expressen.se/thomasmattsson/2012/06/stasi-prastens-offer-berattar-i-tv/ 

Jag bara säger MERA, MERA!

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Jätte bra att sånt här kommer fram! Finns det nåt motsvarande om nasismens strömmningar i Sverige från andra världskriget?

  2. Håkan Rombe

    Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2012-06-27 10:41)
    Nazistiska stater upphörde att existera 1945. Före 1945 fanns det nazisympatisörer i Sverige, bl a inom försvar och polisväsende och de smög nog oftast med sin ”åkomma”.Det var så illa att fjällbefolkningen undvek att berätta för polisen vad de visste om norska flyktingar och tyska desertörer t ex. Stasi är ju ett efterkrigsproblem med kopplingar till kalla kriget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.