Etiopiensvenskarna och Wikileaks

Fallet med de svenska frisläppta journalisterna visar att tyst diplomati i många fall är oundgänglig. Hade Wikileaks och Julian Assange fått tillgång till hemlig information i fallet hade svenskarna sannolikt fått sitta i etiopiskt fängelse betydligt längre. Wikileaks idé om att genom brottslighet tillskansa sig hemlig information i demokratiska länder och publicera informationen på nätet är farlig för demokratiska länder och kan även innebära stor fara för personer. Internetnördar kan vara ganska så naiva.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

 1. DKockens hörna

  Nja Håkan,är det inte samma sida av myntet? dom 2 jounalisterna bröt mot gällande lag i syftet att fremma demokratin.Ock beljusa ruttenskab
  Assange beljuser ruttenskaben i vissa demokratiska länder,därtill skal sägas att karlen inte har finkänsla för vad som är klokt.
  Iövrigt har ALLA demokratier kommit till via lagbrott,eller ?

  Mvh.Arne

 2. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Avslöjanden som Wikileaks gjort om USA, tycker jag faktiskt att omvärlden hade rätt till! Man ska inte kunna förtrycka i det fördolda, då är vi ju inne i totalitära Staters tänk, och detta fördömde vi ju i din förra blogg!
  I fallet med Johan och Martin, så kanske det hade varit dumt att kabla ut all information, innan de blev släppta? Men jag tycker inte att vi ännu vet, om vi någonsin kommer att få veta, vad det var som gjorde att de blev släppta!
  Vad var det som iscensatte deras sken rättegång, varför blev de inte bara avvisade från landet direkt?? Eller varför blev de inte bara skjutna och ”försvunna”?? Det finns fortfarande, tycker jag, många varför i fallet Johan Persson och Martin Schibbye. Allt kommer vi kanske inte att få svar på.
  Dock är det ofta genom olagliga läckor och intrång, samt en hel del civil olydnad som vi fått en bättre värld! Och jag är den förste att beklaga att det måste vara så!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.