Snuskampen avgjord.

Droghandelsministern i Sverige har tydligen förgäves kämpat för att den beroendeframkallande drogen snus ska utbreda sig över Europa. Må det moderata nederlaget i denna fråga bli bestående. Regeringens droghandlare får väl försöka hitta andra jaktmarker. Vilka andra äckliga ovanor har vi att erbjuda omvärlden? Dricka kaffe medelst ljudligt sörplande? Välja statschef medelst ett slumpmässigt samlag? Dricka sig asberusad midsommar och julafton?

När "ärat vårt namn flög över jorden" för 3-400 år sedan handlade det om mord och skövling i våra sydliga grannländer. Är det en betingad reflex att våra bemödanden i andra länder måste handla om sattyg eller lägga sig platt neutral som en död hälleflundra när frihet och demokrati hotas?

I Sverige kommer det dock säkert även i fortsättningen att vara möjligt att droga sig med snus, få gula tänder, puta med överläppen och lukta illa. Om vattenhalten är 50 eller 85 % spelar väl ingen roll. Det finns ju sjöar och bäckar överallt i Sverige!

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Svar till Arbetare (2012-12-05 23:02)
    Snuset får säljas fritt i Sverige även i fortsättningen men kanske med ett mindre vatteninnehåll. Min spaning är att övriga Europa inte tycker det är stenkul att införliva ytterligare en beroendeframkallande drog i sitt sortiment. Vi i Sverige skulle reagera på precis samma sätt om omvärlden försökte pådyvla oss en drog som är förbjuden i Sverige.
    Jag tycker statsråd ska hålla sig för goda att tillsammans med företagens försäljningsavdelningar kränga vapen till diktaturer eller kränga beroendeframkallande droger till andra länder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.