Sluta karva i små barn med kniv!

Har berört detta ämne flera gånger tidigare men kommer att återkomma så fort tillfälle ges. Karvande med kniv i små flickors och pojkars underliv är barbariskt och ovärdigt och strider mot de mänskliga rättigheterna och barns rättigheter som FN stadgar. Inkaindianerna offrade unga flickor till gudarna för några hundra år sedan men nu får barnen som det skärs i leva vidare i de flesta fall, om ock för många med sviter efter komplikationer. Några flickor dör varje år precis som hos Inkaindianerna men inte avsiktligt utan som följd av infektioner. Men ändå! Religiöst betingat barbari!

Religiösa skäl brukar anges som försvar  när omskärelse angrips av moderna och anständiga människor.Offrandet till gudarna av unga flickor, oxar och getter för några hundra år sedan skedde också av religiösa skäl. När religiösa skäl står emot de mänskliga rättigheterna bör de mänskliga rättigheterna fälla utslaget. Vi lever ju inte på häxbrännarnas tid.

Det har gullats nog med knivskärarna nu! Regeringen tassar tyvärr runt detta ämne som katten kring het gröt av någon outgrundlig orsak.

http://www.dn.se/debatt/omskarelse-strider-mot-barns-manskliga-rattigheter/

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Mr Cool

    Jag instämmer helt i vad du skriver och vill även erinra om ”balkongknuffandet” där kvinnor dör helt i onödan för att de inte lever som männen/familjen vill. Viljan att stävja denna stenålderskultur från myndigheternas sida verkar inte finnas och likaså är det svårt att få fram vittnen p.g.a. familjelojaliteter.

  2. Håkan Rombe (inläggsförfattare)

    En tänkbar orsak till regeringens tassande runt detta problem kanske har att göra med följande logik: ”Om jag inte ifrågasätter dina barbariska seder ifrågasätter du inte mina barbariska seder”!!
    Liken i garderoben lever vidare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.