Karelen till Finland, Putin!

När den nye tsaren Putin den förskräcklige nu vill skapa om kartan efter sin rättvisemall bör Ryssland utrymma Karelen och lämna tillbaka det år 1940 erövrade området till Finland. Den finländska befolkning som fördrevs av Ryssland bör få tillbaka sitt land och sin egendom. Trots att Ryssland (Sovjet) i vanlig ordning gjorde Karelen till ett lika underutvecklat och fattigt område som hela Ryssland var och är torde Finland godta återlämnandet trots att det i likhet med Östtysklands uppgående i Tyskland skulle innebära betungande ekonomiska åtaganden.Den finländska gränsbefolkningen kunde ju börja med att skicka in små förarlösa plan som bombarderar Karelen med finländska flaggor. Fast egentligen tycker jag inte om en sådan form av nationalism eftersom denna mänskliga åkomma är det som driver Ryssland i sitt angrepp på fria grannstater.

När Hitler hade annekterat Tjeckoslovakien och Österrike före andra världskrigets utbrott jublade populasen i Tyskland och över 90 % av tyskarna  vevade med ena armen på det vis vi kommer ihåg från historien. Som om de hade fått sendrag i armen. Ungefär. Vi ser nu samma Hitlerbeteende i Ryssland. Antagligen samma sortens 90 % jublar och vevar med en arm i luften åt Putins bravader. Drömmen om Peter den Store?  Men mitt i tjoandet och vevandet med ena armen i luften bör ryssarna komma ihåg vad som hände vintern 1939-40 i det som kallas finska vinterkriget. Ryssland överföll ett fredligt grannland Finland. Finland försvarade sig tappert och orsakade ryssarna enorma förluster. Ca 22 000 finländare miste livet och ca 200 000 ryssar miste livet. I fredsavtalet tilltvingade sig Ryssland det finländska området som heter Karelen.  Barbariet går igen år 2014. Endast medlemskap i Nato kan säkra Finland och Sverige mot hitlertypen Putin. Anfalla ett Natoland vågar inte ens Putin för då vore han rökt!

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

 1. arne knudsen

  Vist är Natomedlemskap ett musta !!! Tzar Prutkin (skojar) är i alla tider en påminnelse om att vi inte skal låta såna hållas förlänge;men VI/OS förblindades av bara farten . Dvs . att vi trodde på ett demokratisk Rusland; men rent historisk tar det 2-3 generationer innan man får kläm på det.
  Nu är ju du i den häldiga situation att du inte har mistat familjemedlemmar i krig,(går jag ut ifrån)
  Det har jag,ock det ger pr. automatik ett annat aspekt på hela den här missären.
  Det som är värst,,är att tex. Tyskland är lite grann i fickan på tzarens gasol o oljebyxor.
  Du kan vara förvissat om,att där tänkas för högtryck olika ställen!
  Undrar om det inte är tid att sätta hårt mot hårt redan nu,innan den karikaturmodel börjar själv..
  Nu är det inte mycket vi/Sverige har att ställa upp vä,8-10 styck JAS-GRIPEN som inte kan lätta pga. reservdelsbrist!!!! det väl för fan vi som gör dom,hur tänkar man??? dalta vä barnfamiljer kan man,låta pensionärer stå för en odemokratisk del av diversa kostnader,godkänna att skattepängar urholkas i privat vinstsyfte på allas välfärd.
  Na ,, nu fick jag luft igen.hoppas att ni alla trivs i L-by.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Långsjöby är långt från Karelen men alla födda före 1945 har egna erfarenheter av vad det kostar att dalta med diktatorer för länge.Vi hade dock turen att bo i Långsjöby under kriget. Vi fick inget socker på gröten och karameller var okända ting men vi och våra föräldrar fick dock behålla livet. De generationer som gick i skolan 1960 – 1990 fick i stor utsträckning lära sig att Sovjetunionen, Kina, Nordkorea, Östeuropa stod för det goda och USA för det onda. Rödinglärarna som gick ut universiteten efter 1965 var värst, klädde sig i MAO-blusar och hörde till olika bokstavskombinationer. Flera generationer elever blev nog ganska snedindoktrinerade. Undra på att motståndet mot Nato är starkt i Sverige. Rena hjärntvätten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.