Kanske Ryssland tar hand om Grekland

Enligt nedanstående artikel finns sedan tidigare täta band mellan Ryssland och den nya regimen i Grekland. Grekland är en ung demokrati med barnsjukdomar efter auktoritära regimer vilket också gäller för Ryssland. Ryssland är helt klart på väg mot ett nytt tsarvälde under tsar Putin den förskräcklige och 85% av ryssarna jublar över att ha fått en ”stark man” som boss som kan servera nya erövringar av landområden på löpande band. Grekland har levt långt över sina tillgångar och kom med i Eurosamarbetet med hjälp av falsifierade nationalräkenskaper. Sovjet lurade också omvärlden 1919 – 1990 med statistik byggd på sagor och drömmar. Här finns en gemensam historia om att vara lika goda kålsupare.

Nu sitter Grekland med enorma skulder till Europa och Världsbanken och tanken är väl nu att skita i skulderna och skicka in lastmaskinerna i Joakim von Ankas penningförråd och spendera av bara tusan. Kanske Ryssland är intresserat av nya landerövringar och Putin kan ju då också ta över den Grekiska ekonomin. Ryssland närmar sig nu också fattighusstatus. Men detta scenario kan väl ändå inte vara den grekiska befolkningens vilja? Den västliga civilisationens vagga är väl värd bättre än att hamna under en barbarregim i Kreml? Det enda man kan göra nu som svensk och europé är väl att hoppas att förnuftet får råda i Grekland och att Grekland som alla andra får ta ansvar för sin ekonomiska politik och sina skulder.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/ny-grekregering-kan-stjalpa-eu-sanktioner-mot-ryssland/

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.