Putinkritiker mördad

Den kände ryske politikern och Putin-kritikern Nemtsov mördad på öppen gata i Moskva. Nemtsov höll på med en utredning av ryska truppers inblandning i kriget mot Ukraina och hade kallat till en demonstration mot det ryska anfallskriget. För den oinvigde måste sägas att Nemtsov bara är en i raden av Putin-kritiker som mördas. Det hjälper inte att fly utomlands för mördarna inom FSB (fd KGB) hittar Putinmotståndare varhelst de gömmer sig på jordklotet. En av Putin-kritikerna som mördats är avhoppade FSB-agenten Litvinenko som mördades i London 2006 med den radioaktiva substansen Polonium. De två avslöjade mördarna sitter säkert skyddade av Putin i Moskva och de utlämnas inte till Storbritannien. Polonium avlivar offret på det mest grymma och utdragna sätt men är också mycket lätt att spåra. Spår av Polonium hittades bl a i de hotellrum i London som de ryska agenterna disponerat.

F d KGB- och FSB-agenten Putin är mycket hemtam i korridorerna hos FSB. De flesta av morden på Putin-kritiker är garanterat säkert inspirerade av kretsarna runt Putin. Vad gör då denne Putin efter det senaste mordet? Han går till motoffensiv. Putin påstår att mordet är en provokation mot Putin och inte bara det. Putin tänker personligen leda utredningen av mordet på en av sina allvarligaste kritiker.  Muahahahaha! Brottslingen utreder sitt eget brott.

Putins ryska regim är bortom all anständighet. En statsmaffia!  Mord är en integrerad del av det politiska hantverket. Aggression och hot mot sina grannländer är Putinregimens signum!

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Isak

  För 39 år sedan mördade svenska regimkritiker den svenska statsministern
  Olof Palme. Att det fanns krafter inom den svenska högern och säkerhets-
  polisen, som låg bakom detta dåd råder ingen tvekan. Att moderatslynglar
  skålade och hurrade över detta dåd, befäster bara det hat som dessa högerns
  krafter är kapabla till. Att ryska regimkritiker skulle ha ett bättre skydd är föga
  troligt. Vid senaste valet i Sverige 2014 skulle återigen en svensk arbetare bli
  Sveriges statsminister, och det skulle inte ta många veckor förrän hatet skulle
  flöda över i den högerdominerade nyhetsrapporteringen i svenska medier. Vad
  tycker herr Rombe om den ensidiga högerpropagandan i svensk press och ny-
  hetsmedia. I Sverige ägs 95% av medierna av högern. Jag vet inte siffrorna i
  Ryssland, men jag tror att medierna är statskontrollerade och i samma omfattning
  som dom svenska är motsvarande ofria.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Jag är rätt säker på att det var Christer Pettersson som mördade Palme. Det fanns motiv relaterat till en rättshaverist som var Petterssons knarkleverantör och pistolleverantör. Vissa moderaters jubelrop efter mordet fyller mig och de flesta med vämjelse. I Ryssland är de dominerande medierna styrda av Putin och det ryska folket förs ständigt bakom ljuset. Nemtsov mördades knappast av något knarkarslödder som det verkar. Flera män i ett välplanerat dåd. Putin tjänar på mordet på två sätt. 1. Han blev av med den kanske farligaste rivalen. 2. Putin kan använda mordet för att påstå att mordet var en provokation mot honom själv och stärka förföljelsen av oliktänkande. Putin själv har säkert sett till att inga bevis finns mot honom själv. Och han ska ju själv leda utredningen. OK det finns en slagsida i ägandet av svenska medier. Vi har dock Public Service och några ”röda” tidningar. Sedan har vi i Sverige en mycket självständig journalistkår och ganska täta skott mellan ägare och redaktionschefer. Det fungerar ganska bra i praktiken. DN t ex går inte i ägarnas ledband redaktionellt.
   Det är ljusår mellan situationen för ryska journalister och svenska journalister. Svenska journalister behöver inte vara rädda för att bli skjutna även om islamistdårarna börjar bli mycket obehagliga varelser. Men det är en annan diskussion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.