Cirkus FN och Assange

En FN-panel på 5 st individer som varken är anställda eller avlönade av FN, kallad UN WGAD, har kommit med ett uttalande att Julian Assange olagligen har frihetsberövats av Sverige och Storbritannien för misstänkt våldtäkt som han är begärd häktad för i svensk domstol. Panelen var inte enig, en medlem anser att Assange inte är frihetsberövad utan frivilligt uppehåller sig på Ecuadors ambassad. Det är då så sant som det är sagt. Han närmast sprang till nämnda ambassad med sina groupies i hälarna.

FN-panelen mot godtyckliga frihetsberövanden hänvisar till de mänskliga rättigheterna vad gäller häktningen. Märkligt att det anses vara ett brott mot de mänskliga rättigheterna att häkta en misstänkt våldtäktsman. Det är kanske inte så märkligt ändå eftersom FN mest består av en stor andel stater (diktaturer) som grovt åsidosätter de mänskliga rättigheterna, i synnerhet då kvinnornas mänskliga rättigheter.  De mänskliga rättigheterna har författats och antagits av FN men för en tynande tillvaro i skuggan av FN:s skurkstater. Kvinnoförtryckarlandet nr 1, Saudiarabien, är bara ett i raden av länder som förtrycker kvinnornas rättigheter med medeltida regler och barbariska straff. När rycker denna FN-panel ut till försvar av alla de hundratals miljoner kvinnor som helt emot FN-stadgan berövats sin frihet av sharialagar och shariagubbar?

Jag har noll förtroende för FN i frågor om våldtäkter efter FN:s hantering av den FN-anställde svensken A Kompass sedan han avslöjat omfattande våldtäkter förövade av FN-trupper i Afrika. Han fråntogs sitt jobb och utreddes för oegentligheter. Han är nu rentvådd och har fått tillbaka sitt jobb och de som skyddade våldtäktsmännen borde få svårigheter tycker man.

Det är verkligen inte särskilt märkligt att FN nu rycker ut till försvar av en misstänkt våldtäktsman!!

Svenskt och brittiskt  rättsväsende avisar FN-panelens utslag eftersom denna FN-panel inte är överordnad svenska och brittiska domstolar. Storbritannien tycker till och med att panelens utslag är löjeväckande. Jag håller med!

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.