Putin erövraren

Självhärskaren i Kreml fortsätter enligt plan sin livsuppgift att återskapa Sovjetunionen. Krim är nu införlivat med Ryssland vilket underlättats av tidigare etnisk rensning genom att Krimtatarerna fördrevs från Krim till bl a Sibirien. Krim blev successivt ryssarnas semesterparadis. Georgien överfölls och är nu ett delat land utan någon lösning i sikte. Ukraina har berövats landsdelen Krim och östra Ukraina är under attack av ryska ”gröna gubbar” och väpnade separatister. Tjetjenien är anslutet till Ryssland genom ”köp” av tidigare muslimsk motståndsledare enligt devisen ”allt är till salu” om penningsumman är tillräckligt stor. En av ”tänkarna” bakom drömmarna om ett nytt Stor-Ryssland är Alexandr Dugin.

Tsar Putin har nu gjort sig till tsar av Guds Nåde genom livslångt presidentskap och livslång åtalsimmunitet för sig själv och sin familj. Putin kan ju historien om slutet för den förre tsaren Nikolaj II och hans familj.
Tsar Putler kommer inte att kunna tillgodose ryssarnas legitima behov av en levnadsstandard i nivå med västliga demokratier på grund av enorm rysk korruption och brist på demokrati och då återstår bara den beprövade metod som despoter i alla tider använt för att behålla makten. Starta erövringskrig. Små krig och stora krig. Det obehagliga är att Putler (avsiktlig namnförvanskning)försöker odla föreställningen att ryssarna är förmer än andra folk och har en naturrätt att dominera andra folk inom Rysslands yttre gränser, som under de senaste 20 åren förflyttats allt längre utåt. Jämför gärna med Nazityskland! Genom etnisk rensning i t ex Baltikum 1939 – 1990 har ryssar flyttat in i fördrivnas bostäder och på så sätt delvis förryskat dessa stater. Dessa ryssar är inte särskilt förtjusta över tanken att bli förryskade under despoten Putin och därmed förlora i levnadsstandard.

Ukraina är ett särskilt tragiskt eget kapitel i denna historia. År 1932-33 utsatte Stalin Ukraina för medveten svält, holodomor, varvid minst 3,5 milj människor dog svältdöden. De flesta var barn! Massor av barn drog omkring på vägarna och försökte tigga mat. Det fick till följd att Stalin stiftade lagar som gjorde det olagligt att ge de stackars barnen något att äta. De dog massvis i vägdikena trots att Sovjetunionen dessa år hade stora livsmedelsöverskott!

Nu är Kreml och Putler igång igen med att våldta Ukraina. Stora militära styrkor har dragits samman vid Ukrainas östra gräns och det ryska folket sluter upp bakom sin Store Putin i nationalistisk yra. Efterföljaren till den Store Stalin som är en av historiens värsta folkmördare. Ett NATO-medlemskap hade idag räddat Ukraina precis som Baltstaterna och Polen nu är vaccinerade mot pandemin Putinismen.

Följande böcker rekommenderas: Framtiden är historia- Masha Gessen (en helt igenom skakande bok) och Röd hungersnöd Stalins krig mot Ukraina – Anne Applebaum.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. //G.

  Tycker dina skrivelser bör balanseras upp lite!
  Georgien
  På grund av politisk oro i området skapades 1992 och 1994 fredsbevarande samarbeten som innebar rysk militär närvaro i Sydossetien som är en del av Georgien.
  Citatet nedan är från en rapport som EU beställde.
  ”Natten mellan den 7 och 8 augusti 2008 drabbade en ihållande georgisk artilleriattack staden Tskhinvali [i Sydossetien]. Andra rörelser av den georgiska krigsmakten följde mot Tskhinvali och de omgivande områdena …”
  Ryssland svarade kraftfullt. Det är omöjligt att kalla detta för rysk aggression.

  Krim tillhörde Ryssland fram till 1954 då Sovjets ledare Chrusjtjov skänkte bort halvön till Ukraina, men åsikten finns att han inte hade rätt att göra det.
  När Tyskland återförenades 1990 lovade USA muntligt att Nato inte skulle utvidgas vidare österut. Ändå har Nato gjort just det. I Natos strategi för utvidgning har ingått att även få in Ukraina, detta som en del av att ringa in Ryssland.
  Efter den USA-stödda statskuppen i Ukraina i februari 2014 såg Ryssland hotet att Ukraina skulle bli Nato-medlem, och Rysslands flottbas i staden Sevastopol på Krim skulle hamna hos Nato.
  Efter folkomröstning i mars 2014 begärde Krim att få återgå till Ryssland. När Ryssland återtog Krim var det förebyggande självförsvar, inte en aggression.
  NATO.
  1991 upplöstes Sovjetunionen och Warszawapakten. Då borde även Nato ha upplösts, men så blev det inte. Nato bombade 1999 Serbien, i före detta Jugoslavien, oavbrutet i 78 dygn. Man tog över USA:s krig i Afghanistan och förstörde 2011 Libyen. Dessutom har Nato utvidgats österut och övar regelbundet vid Rysslands gräns.
  Och på tal om Ryssland så är det lika bra att inflika lite om deras ”jobb” i Syrien också….. Ryssland ingrep i kriget efter den syriska regeringens önskemål. Ryskt flyg sprängde sönder underjordiska baser som IS med hjälp från Nato hade byggt. Framträdande i byggena var företaget Lafarge som tillverkar cement i Frankrike.
  Så var det med det!
  //G.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.