NATO brådskar

Finland lär skicka in sin NATO-ansökan redan i början på Maj. Klokt av många skäl! Det gäller att skicka in ansökan medan Putlers armé är åtskilligt försvagad av stora förluster och har kört fast i Ukraina. Det enda denna armé tycks klara av är mord på civila, män, kvinnor och barn och jämnande av städer med marken.

Det är alltså synnerligen korkat att vänta tills Putler kan flytta sina styrkor från Ukraina till Finlands östra gräns och proppa igen Östersjön med landstigningsfartyg och andra krigsfartyg. Sverige bör också skicka in sin NATO-ansökan samtidigt med Finland av exakt samma skäl. Senast i början på Maj!

Mellan skål och vägg är det också tydligt att Finland och Sverige kommer att få NATO:s beskydd under ratificeringsprocessen som kan ta uppåt ett år. Genom samövningar med NATO och våra grannländer är det inga problem att agera tillsammans med NATO om det skulle behövas. Under processen kommer Östersjön att vara full med kraftfulla NATO-fartyg och stridsflyg.

Vi ska inte svika broderlandet Finland och inte heller svika Baltstaterna. Gotland måste därför med alla medel försvaras mot gangstrarna i Kreml och genast förstärkas med sjö- och luftförsvarsrobotar med lång räckvidd.

Med Finland, Norge, Danmark, Baltstaterna, Polen, Tyskland m fl går vi hand i hand mot en framtid i frihet.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Gunnar F.

  Risken för ett kärnvapenkrig i Sverige ökar om Sverige går med i NATO, eftersom flera NATO länder är utrustade med kärnvapen, så lär det bli aktuellt att utplacera kärnvapen även i Sverige som NATO-land!
  Vill du ha kärnvapen i Sverige?

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Sverige avgör själv den frågan precis som t ex Norge som inte tillåter kärnvapen på norskt territorium. Jag ansluter mig till den norska lösningen som förmodligen också blir den svenska.

   • Gunnar F.

    Pengarna verkar vara säkrade för en uppbyggnad av det gemensamma försvaret med Finland,-28-30 skall samarbetet stå klart militärt!
    Det vill då säga att den alliansen blir näst störst i Europa efter Tyskland som puttade in en astronomisk summa för att stärka sitt försvar.
    Dessutom är Sverige med i EU som också backar upp,samt USA enligt vad som sägs.
    Nu tror jag inte att Vlad kommer på besök till Skandinavien, men om, ska nog vi nog kunna tala det svenska/finska så han kommer att förstå, med hjälp av https://youtu.be/-AM669jBcLI och https://youtu.be/M4dyNU47Jbs
    Skulle tro att Ivan tänker sig för mer än en gång, innan….!
    NO TO NATO!

 2. Håkan

  Om jag inte minns fel så har Nato trettio medlemmar.Den typiskt svenska (S) inställningen att man alltid vet bäst,delar alltid ut pekpinnar mot omvärlden.Jag har svårt att tro att trettio andra länder är mer ointelligenta än den ”moraliska stormakten”Sverige.

 3. Ingvar

  Idag har jag för första gången sett ordet ”kärnvapen” nämnas i anslutning till diskussionen om NATO-anslutning (dn.se). Det är förvånande. Jag vill inte se kärnvapenbestyckade robotramper på Gotland och jag tror inte gotlänningar vill det heller. Varför nämns inte detta i debatten om NATO-anslutning???

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Sverige och Finland kan göra som Norge och förhandla bort placering av kärnvapen i de egna länderna. Putin lär dock inte tveka om någonting överhuvudtaget eftersom han är psykotisk till sin läggning. Han borde max ha tillgång till luftgevär och pennkniv om jag får leka psykolog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.