Erdogans nyttiga..

Det är väl allom bekant numera att Erdogan sätter käppar i hjulet för i synnerhet Sveriges NATO-ansökan. Det handlar om Sveriges vägran att sälja vapen till Turkiet och Sveriges påstådda stöd till terrorister som enligt Erdogan orsakar Turkiet bekymmer, främst då PKK och PYD. PKK är terrorstämplat av EU och därmed även av Sverige. PYD är en gren av PKK som hjälpt till att besegra IS vilket många varit tacksamma för, även USA. Turkiet ser dock PYD som ett fortsatt terrorhot mot Turkiet genom dess kopplingar till PKK. Här måste nog någon liten eftergift göras tillsammans med USA för att lösa upp knutarna. Erdogan kommer knappast att ha bråttom eftersom detta bråk gynnar honom i det val som kommer i Turkiet nästa år. Det är problematiskt eftersom Ryssland är fullt upptaget med Ukraina just nu men vi kan inte vänta hur länge som helst. Det gyllene tillfälle vi har nu att relativt smärtfritt gå med i NATO varar inte i evighet.

Motståndarna till vår NATO-ansökan tackar Erdogan för hjälpen genom att på olika sätt försöka sabotera genomförandet av den svenska NATO-anslutningen. Det märker man i massmedierna dagligen, inte minst i våra stora tidningar. Striden om ansökan är över och viljan att gå med i NATO tillsammans med Finland är mycket stor i den svenska befolkningen. Det får Schori, Hirdman, Guillou m fl och ett par riksdagspartier faktiskt acceptera.

De ryska krigsbrotten i Ukraina trotsar all beskrivning och innan kriget är över finns det skäl att jämföra vidrigheterna med Stalins svältmord på 4,5 miljoner ukrainare 1932-33. Sjukhus, skolor och bostadshus skonas inte av Kremls banditregim. Kamrat Putin med kamraterna Lavrov m fl kallar allt och alla i Ukraina för nazister vilket motiverar barbariet och övergreppen mot befolkningen.
Under 2:a världskriget hade Hitler samma retorik och slaver och judar var Untermenschen som skulle utrotas vilket skedde planmässigt och industriellt. Inte minst i Ukraina! Enligt Hitler hade tyskarna såsom varande germaner härskarrätt över andra folkslag. Nu finns det ”ideologer” i Ryssland, t ex Alexander Dugin, som ger ryssarna liknande härskarrätt över andra folkslag inom och utanför Rysslands gränser, t ex tjetjener. I Ukraina finns det många rysktalande, 20-30%, och Ukrainskan är som språk nära besläktat med ryskan. Klart att giftmördaren Putin då måsta pracka på Ukraina den form av tyranni som är ett etablerat faktum i Ryssland idag. Den enda politiska motståndaren i Ryssland som överlevt de politiska morden, Navalnyj, sitter dömd till drygt 10 års fängelse och nu hotar Putinregimen med ytterligare straff som gör att Navalnyj inte någonsin kommer hem till sin fru. Putins förgiftningsförsök mot Navalnyj misslyckades ju som bekant men långsam avlivning i 10-tals år fungerar också.

Det är detta ryska gangstervälde vi har att förhålla oss till. Hand upp, alla som vill utgöra lydstat under detta gangstervälde under lång tid framåt.

Etiketter: , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. brorson

  Om vi tar ”krakharna” först, så har du frågat mig, som jag har läst Kraghs doktorsavhandling, vilket jag inte har gjort. så frågar jag dig om du har läst Linderborgs doktorsavhandling. Inte för att jag tror att den förklarar något av det vi nu diskuterar, men för att hon ´som doktor i historia, torde ha bättre kunskaper i historievetenskaplig källkritik än journalister i allmänhet. Och att hon därför hade goda skäl för sin gissning att Kragh är betald agent av den brittiska säkerhetstjänsten. Men misstankar räcker inte som bevis i en rättegång. Varför det är synd att Kraghs anklagelser mot Linderborg för att vara rysk agent, och hennes motbeskyllningar mot Kragh för att vara en brittisk agent, aldrig hamnade i domstol.

  Det hela började med att journalister på Aftonbladet anklagades för att sprida rysk propaganda, varefter de försvarades av tidningens kulturchef Åsa Linderborg, varefter hon blev påhoppad av Krag. Varefter Advokatsamfundets dåvarande generalsekreterare anklagade Linderborg för förrtal av Kragh, varefter tidningen fälldes av Pressens opinionsnämnd, som inte är en domstol, inte ens en mycighet, utan snaraare en privat klubb, som har det uttalade syftet att förebygga ytterligare rättslig reglering av
  tryckfriheten genom attu ppträda som om man vore en myndighet. Därefter har Kragh upprepade gånger beskyllts för forskningsfusk.-

  Vilket är något som förekommer i Sverige, Ta bara som exempel fallet Macciarini och de konstgjorda luftstruparna. Det är vanligt att akademiker med fina titlar uttalar sig med något slags vetenskaplig auktoritet, och blir trodda, utan att derasskyurlls påståenden. blivit vetenskaplig granskade. En annan av ”kragharna” är Hugo von Essen, idel ädel adel och något slags forskninschef och Östeuropaexpert. För någon månad sedan svarade han på läsarfrågor i Expressen och uttalade där – som en vetenskaplig auktoritet, att målet med kriget i Ukraina måste vara att Ryssland delas upp i en mängd småstater. Varför inte dela upp den imperaiistiska stormakten USA på samma sätt?

  Såg samma motiv upprepas idag på nätet, att Ryssland är en imperialistisk statsmakt, som erövrar territorier i andra länder. Ja, om vi går tillbaka till tsartiden och kriget Sovjetunionens annekteringar av baltstaterna och östra Polen samt Finlands landavträdelser till Sovjetunionen efter de finsk-sovjetiska krigen, i övrigt har Ryssland inte lagt under sig några territorier, som inte varit internationellt erkända som ryska territorier under tsartiden. Tjetjenien har aldrig varit en självständig stat. Det är sant att det finns många etniska folkgrupper inom Ryssland, Men det finns det ju också i Sverige. Skulle du stödja ett samiskt uppror för att göra Lappland till en egen stat?

  När Sovjetunionen kuppartat upplöstes, som resultat av maktkampen mellan Sovjetunionens president, Gorbatjov, och sovjetrepublikens president, Jeltsin, kom en massa gränskonflikter i dagen. då de administrativa gränserna mellan sovjetrepubliken inte alltid motsvarade den etniska befolknings-sammansättningen i alla delar av de forna sovjetrepublikerna, speciellt i Kaukasus (Georginen / Ryssland samt Armenien / Azerbadjan) samt Krim, som var en del av Ryssland före 1955.

  Ukraina år ett land långt borta med en mycket komplicerade historia, som vi vet ytterst lite om, eftersom Ukraina har behandlats som en del av Ryssland i svenska läroböcker. Ukraina har aldrig varit en självständig stat före upplösningen av Sovjetunionen, om man inte räknar hela europeiska delen av nuvarande Ryssland som en del av Ukraina under tidig medeltid. före mongolinvasionen under 1200-talet. Mongolväldet var det största imperium som någonsin har existerat på vår jord, om man inte räknar USA-imperalismen och alla dess lydstater som ett imperium i mer bokstvalig bemärkelse. Biden uppför som om han vore hela världens president och kräver nu uppoffringar av oss svenskar..

 2. brorson

  Efter upplösningen av mongolväldet, som sträckte sig från Stilla Havet och nästan till Östersjön, ungefär till den nuvarande gränsen mellan Ryssland och baltstaterna. kom norra och västra Ukraina att hamnai den polsk-litausiska stormakten, och kom därefter att vara ett slags vandringspokal mellan Ryssland och Polen tills området permanent hamnade i Ryssland under 1700-talet, Södra och östra Ukraina, det s.k. Krim-khanatet, som omfattade mycket mer än halvön Krim hamnade däremot i Turkiet, tills Turket under 1700-talet avträdde Krimkhanatet till Ryssland ”under evig framtid”. Svarta havet hade dessförinnan varit ett turkiskt innehav mycket mer än Östersjön har varit ett svenskt innanhav.

  Sultanen har alltså haft många kristna undersåtar. Och lägg därtill märke till att gränsen mellan rysk-ortodox och katolsk-lutherks kristendom i stort sett följer mongolväldets västgräns. Ukraina har aldrig varit en del av den västeuropeiska kultursfären vilket Finland, Estland, Lettland. Litauen och Polen alltid har varit och fortfarande är. De lutherska kyrkorna i bl-a Sverige och Finland är ju en utbrytning ur den romersk-katolska kyrkan. som alltjämt styrs av påven i Rom, medan den rysk-ortodoxa kyrkan har styrts av patriarken i Konstantinopel (nuvarande Istanbul.) Saken kompliceras ytterligare av att västra Ukraina, med huvudorten Lviv före delningen av Polen 1939 var en del av Polen, och således religiöst har tillhört katolicismen.

  När jag i en kommentar på Lars Eliassons skrev att kriget i östra Ukraina, som pågått sedan 2014, frågade han hur mycket jag får betalt (underförstått av Putin) varför jag uppfattar Eliasson som en farlig högerextremist. Jag hade naturligtvis stämt Eliasson för förtal, om han inte genast efter min reaktion hade tagit bort denna antydan att jag skulle vara en landsförrädare. Den som tar emot betalning av främmande makt för att förråda sitt eget land är en landsförrädare. Och sådana skjuter man under krig. Så illa är det med Sverige under Natos stövel. Man kan inte ha en fri debatt om det egna landets vägval utan att stämplas som, landsförrädare.

  Hur många ”ryssar” har inte skjutits i Ukrana som ”landsförrädare” av inhemska och utländska? nazister?Jag har härmed inte påstått att alla urkainare som deltar i försvaret av sitt eget land mot det, som de uppfattar som en främmande stats angrepp mot sitt eget land. Men så ser inte alla ukrainare på saken, och skillnaderna är sannolikt mycket stora, särskilt mellan västra och östra Ukraina. Tänk på att alla ukrainare, som är äldre än 60 år har bott halva sina liv i ett land, som hette Sovjetunionen. Och att få av dem har egna minnen från Stalintiden, utan från Gorbatjov, glasnost och perestrojka. Och att det är en mänsklig egenskap hos äldre personer att tänka att ”det var bättre förr”.

  Ukraina har samma slags oligarker som Ryssland, f.d. kommunistpampar som har roffat åt sig, och att Zelensk spelade president innan han blev president, hos ett av Ukrainas största mediebolag, som ägs av en av dessa oligarker. Det varnas hela tiden för rysk propaganda, men aldrig för ukrainsk, Nato-styrd propaganda. Till skillnad mot Ukraina har Sverige varit ett självständigt land under 500 år. Och har – till skillnad mot Finland, baltstaterna och Polen (som dock ligger inom den västeuropeiska kultursfären) – aldrig varit en del av Ryssland.

  Som Nato-medlemsstat är det risk att Sverige dras med i ett tredje världskrig, mellan USA och Kina. Kriget i Ukraina börjar alltmer likna ett proxykrig mellan dessa stormakter, sett till den militära uppladdningen i Fjärran östern,. För båda presidenterna (Biden och Xi) är det utmärkt att europrér dödar ”européer” så att inga amerikaner eller kineser kommer till skada. Kina ligger lågt och stödjer inte Ryssland öppet, men gör det genom stora köp av rysk olja och naturgas. Kina kommer aldrig att tillågta ryska naturresurser att hamna under USA;s eller EU;s kontroll, vilket de skulle

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Dina historiska kunskaper imponerar men jag delar inte alla dina värderingar. Ryssland har en historia av geografisk expansionslusta och väldet hade sin största utbredning efter ww2 fram till kollapsen 1990. Den bärande idén var kommunismen som påtvingades östra Europa. Frågan är hur långt tillbaka man ska hävda härskarrätt. Sverige hade Norge fram till 1902 men som ett demokratiskt land ältar vi inte nationalistiska myter och lever tillsammans med Norge i fred och frihet på den Skandinaviska halvön efter unionsupplösningen. Danmark har inte försökt med någon ”specialoperation” i södra Sverige än och jag tror inte att det kommer att hända. Skillnaden är att demokratier inte anfaller och införlivar grannländer med sina territorier. Slutligen anser jag att om parlamentarisk demokrati rådde i hela världen skulle krigen dö ut som företeelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.