Sadisten i Kreml, Putin

Vem är förvånad över missilangreppen mot bostadshus, kulturbyggnader och sprängningen av kraftverksdammen i Ukraina? Ren terror mot civilbefolkningen! Knappast den som hängt med i KGB-mannen och gangstern Putins ”karriär” sedan år 2000. Med hjälp av sina kumpaner i FSB (fd KGB) har Putin utfört ”operationer” mot misshagliga ryssar utomlands, t ex Litvinenko år 2006 med det radioaktiva nervgiftet polonium och Skripal med dotter 2018 med giftet Novitjok. Detta gift använde Putin även mot den främste politiske utmanaren i Ryssland Navalnyj 2020. Putins tidigare politiske utmanare Boris Nemtsov avlivades dock med skjutvapen utanför Kreml år 2015 och samma avlivningsmetod användes mot journalisten Anna Politkovskaja som sköts i trappuppgången till sin bostad år 2006. År 2004 utsattes den Ukrainske presidentkandidaten Victor Jusjtjenko för mordförsök med nervgiftet dioxin. Jusjtjenko var valets motståndare till Putins favorit Janukovitj
Det finns även misstankar om att sprängningar av bostadshus i Ryssland i samband med Tjetjenienkriget i något fall kan vara iscensatt av Putins kumpaner i FSB (fd KGB) för att ge Putin möjligheter att framstå som ”den store räddaren” genom skoningslös jakt på tjetjener i Ryssland. ”De skulle jagas ända in på dass” som han uttryckte sig inför TV-kamerorna. Det föga presidentliga ordvalet gick förstås hem i utedassens eget rike, Ryssland. Trettio procent av ryssarnas bostäder har utedass som standard.

Det finns en gemensam nämnare i Putins val av gifter. Den nakna sadismen! Offren ska inte bara avlivas, de ska plågas ihjäl. Polonium är t ex mycket radioaktivt och plågar obevekligen livet ur offret under ett 3 veckor långt förlopp. Dioxin är inte heller något ”snällt” gift. Den som överlever får svåra hudförändringar och livslånga hälsoproblem.

Användandet av brottslingar och kåkfarare i den ryska krigsföringen i Ukraina har gamla anor och är ett annat exempel på Putins sadism. Samma metod använde Stalin mot fångarna i Gulag. Kriminella från fängelserna placerades ut bland de politiska fångarna i Gulaglägren och de tog snabbt makten och blev en plåga för övriga. I civiliserade länder är fängelsekunder de första som utsorteras vid mönstringen till värnpliktsutbildning eftersom de kraftigt sänker stridsvärdet.

Anfallet på Ukraina strider mot ingångna internationella avtal i samband med Sovjetunionens upplösning och mot den rådande världsordningen. Gränser ska inte kunna ändras genom anfallskrig. Putins anfall på Ukraina är exempel på ett gangsterbeteende och en sadism som borde höra hemma på historiens skräphög.

Man kan ju faktiskt fråga sig, rycker Putin fortfarande vingarna på levande humlor som sommarnöje?

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

17 kommentarer

 1. Basic Rules

  Enkel fråga vilka är dina källor, Kiev regimens MOD, SBU, brittiska MOD.. samma källor som typ Aftonbladet/SVT och annan msm isf.
  För mig är sanningen, det faktiska skeendet ledstjärnan oavsett sida i geopolitiken.
  lyssna till professor Jeffrey Sachs, professor John Mearsheimer ,Colonel US Army Douglas McGregor, underrättelseofficer US Marine Corps Scott Ritter, The Duran/Alexander Mercouris mfl.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Jag har under ett långt liv läst hundratals böcker om Ryssland och Sovjetunionen. Dock inte Jeffrey Sachs. När han yttrar sig om Putins geopolitiska krig mot Ukraina tror jag dock att han bör hålla sig till sitt ämne nationalekonomi för att inte skämma ut sig. Jag väljer inte författare för att bekräfta mina förutfattade meningar. Nyhetsartiklar i media ska inte föraktas om man är medveten om vilka media som är statsstyrda som t ex RT.

  • Mique

   Representerar du ”Internet Research Agency” i Sankt Petersburg!? Den före detta underrättelseofficeraren vid amerikanska marinkåren Scott Ritter, har vid två tillfällen gripits av federal amerikansk polis, för sexbrott mot minderårig och har vid ett tillfälle dömds till två års fängelse.

 2. Basic Rules

  Många media i väst är även statsstyrda BBC, SVT ,såg av ren nyfikenhet på RT en gång, strax innan konflikten- upplevde RT rätt harmlös inte värre än SVT den gången i vart fall. Sen blev den som bekant cencurerad i demokratins namn 🙃
  Så slipper folk ta egen ställning, EU värderingar borde väl klara en sån utmaning, men den risken vill man inte ta – hyckleri av stora mått.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Tycker man att just media i ”väst” av hela världen är statsstyrda är man ganska vilse i pannkakan. Det råkar vara precis tvärtom.

   • brorson

    Räknas inte Sverige till ”väst”? Enligt gällande regler för public service (Orbans handbok?) kommer SD att vara tredje största maktparti, vad gäller bestämmande över public service, efter valet 2026 – oavsett hur det går för SD i valet det året. Syftet med denna fördröjning torde varit att hinde liknande partier som S att få inflytande över public service. Den, som gräver en grop åt andra… Med den snedvridning av konkurrensen mellan medierna, som är resultatet av public service-avgiften, som alla skattskyldiga svenskar tvingas betala, har även gammelmedia blivit starkt bidragsberoende.

    Om det är lika illa i övriga ”väst”-länder, är det bara en gradskillnad jämfört med Ryssland. Vill också påminna om att Sverige har en ny censurmyndighet fr.o.m. 2022-01-01. med uppgift att bekämpa ”desinformation”. Som svensk journalist får du inte fängelse om du skriver ofördelaktigt om känsliga politiska frågor, men riskerar mista jobbet. Även det en gradskillnad jämfört med Ryssland.

    Jag har några gånger ställt frågan om SD kan motstå frestelsen att utnyttja den makt över medierna, som dom har serverats på silverfat av sina värsta politiska motståndare .Och – om Orbans handbok finns i verkligheten, tvekar väl inte Magda att använda den för egen del? Den fanns kanske i Rosenbad innan den fanns i Budapest?

    • Mique

     Fakta gällande press- och yttrandefrihet i världens länder maj 2023: Norge (1), Irland (2), Danmark (3), Sverige (4), Finland (5), Nederländerna (6), Litauen (7), Estland (8), Portugal (9), Ungern (72), Ukraina (79), Ryssland (164), Turkiet (165), Belarus (177), Vietnam (178), Kina (179), Nordkorea (180). Källor: Reportrar utan gränser, Europaportalen och University of Cambridge Digital Archives.

     • brorson

      Det är inte jag som har hittat på ”Orbans handbok”. Fakta är att oppositionen anklagar regeringen för att tysta oppositionen genom omöjliggöra finansieringen av oppositionen. Jag lägger ingen värdering i detta, om påståendet är sant eller falskt. Men argumentera med fakta var kanske inte så enkelt, som att rabbla upp ”källor”, utan att ens besvära sig med att ange sidhänvisningar eller sökvägar? Och även solen har ju sina fläckar. Och dessutom var ju min retoriska fråga om SD kan motstå frestelsen att utnyttja den makt över medierna som systemet för politisk styrning av public service medför i det halvt fördolda.

      Vi, som är gamla nog, minns den epokgörande boken ”Indoktrineringen i Sverige”, som fortfarande avfärdas som en socialistisk stridsskrift, men visade att svenska folket efter över 30 år av socialdemokratiskt maktinnehav utsattes för massiv indoktrinering i borgerliga värderingar. Den form av kritik av etablerade ”sanningar” som då kom från vänster, stämplas nu som ”höger” av personer som uppenbarligen inte var med,

      Nato ska vi bara inte tala om. Var finns de kritiska rösterna nu?

 3. Mique

  Svar till signaturen ”Brorson”: Lite whataboutism. När ”besvärade” du dig senast med att hänvisa till en källa? Fakta är med all tydlighet inte ditt gebit, snarare desinformation, okunnighet och motsägelsefulla oändligt långa ”massiva murar av text” fyllda med faktafel och personangrepp.

  • brorson

   Vad är detta om inte personangrepp?- Jag fortsätter nu diskussionen med Rombe. Som säkert minns när Nato-vänner stämplades som i det närmaste farliga extremister, som öventyrde Sveriges säkerhet. Rombe vågade då ha åsikter, som inte föll i god jord hos majoriteten. Vilket gör Rombe till ett föredöme även för sina meningsmotståndare. Nu stämplas Nato-motståndare på samma sätt.

   • Mique

    Jag skrev i början av mitt svar till dig, ”Lite whataboutism! Tycker du att det är fel av mig att använda mig av din argumentationsretorik och ditt språkbruk? Det är nog enbart du, ”som säkert minns när Nato-vänner stämplades som i det närmaste farliga extremister, som öventyrde Sveriges säkerhet”.

 4. Johan

  Jag är inte förvånad. Jag är mer förvånad att du inte är lika upprörd över USAs brott som är mycket mer långtgående. (Se Noam Chomskys beskrivning ”The crimes of US presidents på Youtube)

  Vad hade du sagt om Putin invaderat Canada, dödat en miljon människor varav ca 90 % civila och tagit beslag på deras naturtillgångar, helt baserat på fabricerade fakta om att Justin Trudeau är ett hot mot hela världen. Det var ju precis detta som USA gjorde mot Irak.

  Är det för att vi får Netflix och snabbmatskedjor som gör att vi inte kräver sanktioner mot USA?

  Eller är det bara för att vi behöver deras beskyddande militära paraply som vi blundar för Abu Ghraib och deras söndra och härska-strategi i Latinamerika?

  Eller är det för att dessa brott görs i ”mindre utvecklade” fjärran länder medan kriget i Ukraina är i vårt eget Europa?

  Då spelar det helt plötsligt ingen roll att väst beväpnar nynazistiska förband i Ukraina, på samma sätt som man gjort med andra folkgrupper som sedan blivit internationella hot i form av terroristorganisationer? Vi kan ju alltid hoppas på ett bättre resultat denna gång?

  Då spelar det ingen roll att USA finansierade en kupp där hundratalet civila sköts av oidentifierade aktörer i syfte att skapa kaos och störta en legitimt vald, men dock korrupt, president för att ersätta honom med en annan korrupt men väst-vänlig dito? (Se nyhetsinslag på BBC från Maidan 2014).

  Eller är det för att vi litar så blint på våra medier som okritiskt sväljer och rapar upp den svart-vita, disneyfierade Star Wars-propagandan från Washington? (Se John Pilgers dokumentär ”Government and Media Roles in War Propaganda”)

  Då kan vi fortsätta blunda eftersom vi är The Good Guys som gömmer våra brott bakom en liberal fasad fullklottrad med slogans om mänskliga rättigheter medan vi bryter fredsavtal (Minsk 2) och saboterar fredsförhandlingar (se fd israeliske premiärministern Naftali Bennetts vittnesmål på hans egen Youtube-kanal om hur USA och UK inte ville acceptera överenskommelsen mellan Zelenskyj och Putin.)

  Då kan vi hävda att USA har rätt att avvärja varje potentiellt militärt hot i sin intressesfär eftersom vi är goda (ex. Kuba-krisen, Monroe-doktrinen) och etablera 800 militära baser utomlands, men Ryssland har inte rätt att protestera mot potentiella kärnvapenmissiler placerade inom minuters avstånd från Moskva, eller potentiell förlust av en sina två varmvattenhamnar för sin flotta som de haft baserad på Krim sedan 1783?

  Vi i väst har blivit en enda stor sammanslutning av hycklare utan gränser. Det är så jag vill kräkas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.