Ungern larvar sig

Ungern, som SD håller kärt, larvar sig med att förhala Sveriges NATO-anslutning in i det sista. Ungerns sista halmstrå är ett utbildningsradioprogram från år 2019! Programmet handlar om Ungern och jag förmodar att Ungerns nedmontering av rättsstaten i strid med EU:s demokratiska grundvärden finns med och vad är det för fel med det i så fall? Ungern av idag skulle inte godkännas som ny medlem i EU med den nedmontering av EU:s rättsstatsprinciper som Orbans regim genomfört.

Pilkorsarnas arvtagare Orban tror uppenbarligen att Utbildningsradion är en avdelning inom det svenska Utrikesdepartementet och vänder sig därför till Sveriges regering!! och kräver en förklaring. Det finns tydligen många sandlådor i Victor Orbans kansli att gräva i när man håller på med sådant hjärndött larv..

Victor Orbans Ungern har fått enorma belopp från EU till uppbyggnad av infrastruktur mm och dessa pengar har delvis hamnat i Orbans kumpaners fickor genom korruption vid upphandlingarna. Ungern är ett korrupt land med plats 77 i korruptionsindex tillsammans med Burkina Faso och Salomonöarna. Ungern kan dock ståta med att ha bättre korruptionsindex än Somalia och Nordkorea! ”Applådåska”! Sverige och de skandinaviska länderna återfinns på platserna 1-6 i samma index!

Orbans regim utmålar enligt klassisk modell för diktaturer Sverige som ”yttre fiende” som det ungerska folket ska enas emot. Problemet är då att den normalt begåvade och beläste ungraren inte alls delar den bilden av Sverige. Orbans parti och regering har tvärtemot EU:s regler skaffat sig makt över de dominerande medierna i Ungern och dessa basunerar dagligen ut Orbans vridna bild av verkligheten i stil med idolen, den internationellt efterlyste brottslingen Putin. Dessa två figurer har nyligen setts på foto glatt flinande rakt in i kamerorna.

Gamla kommunistiska lydstater till Sovjetunionen i Europa har haft svårt att komma in i rollen som demokratiska stater efter de skador i demokratiskt tänkande och öppenhet som kommunismen orsakade. Människorna har i årtionden lärt sig att inte prata politik med varandra eller offentligt för att det var för farligt med regimens och säkerhetstjänsternas lakejer spanande i snart sagt varje hus och gathörn. STASI i Östtyskland är ett exempel på det.

Etiketter: , , , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Christer

  Jäpp. Sverige ligger mycket bra till i världens korruptionsindex. Vilket kanske säger mer om resten av världen än om Sverige.
  För det förekommer mycket korruption även i det här landet, och inte minst inom politiken.
  Men du har helt rätt om Ungern och Orban.

 2. Basic Rules

  Enligt turkiska medier kommer man ”inte att ha bråttom” med att driva vidare processen att godkänna Sveriges medlemskap i Nato. I det protokoll som lämnats till det turkiska parlamentet tillägger president Recep Erdogan att Sverige har lovat att ”starkt stödja” den turkiska EU-medlemskapsprocessen.
  Nonsens så klart, Turkiet bara ”skämtar” de vill egentligen inte med, bara ett spel för galleriet.

  Samtidigt meddelar även Ungerns utrikesminister Gergely Gulyás att man efterfrågar en utförligare förklaring till den återkommande svenska kritik som riktats mot Ungern för bristande demokrati.
  Ungern försvarar traditionella kristna och konservativa värderingar och detta tål vi och woke EU inte så klart.
  Ungern borde med rikta samma kritik mot oss och EU. Varför ska vi alltid när det är PK att fjolla på så, håll käft och rätta till vår egen liberal demokrat i stället !
  ”Om de anser att deras åsikt(Sveriges) är ett misstag så får det göra det tydligt. Om de anser att de hade rätt vet jag inte varför de vill vara med i en klubb med oss”, säger Gulyás.

  Vi borde gå ur denna PK klubb styrd av de sämsta tänkbara, jag tänker på EU kommissionen.
  I dag vill ingen ha med denna strunt organisation att göra på det geopolitiska plant – helt irrelevant med sitt auktoritära styre, EU regler och EU värderingar – påminner mig om Sovjetunionen, som man är en patetisk kopia av.
  Till och med USA har ingen respekt för EU, vem respekterar en lakej ?!
  Nato medlemsskapt är ett historiskt misstag och fattat på odemokratisk ordning, det enda vi vet är att vår alliansfrihet tjänat oss VÄL. ”Keine experiment bitte” som tyske fd förbundskanslern Adenauer sa en gång.

  • Mique

   Bakom signaturen ”Basic Rules” finns med största sannolikhet trollfabriken ”Internet Research Agency” i Sankt Petersburg. Språkbruket och argumentationstekniken tyder starkt på detta.

   • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

    Det är mycket som tyder på att du har rätt och vi vet ju att trollfabriken Ryssland är mycket aktivt på området. Facebook är ibland makabert att skåda. Sökorden på VK- bloggen är en magnet. Skriver jag sökorden Syfilis Lenin vet jag att mängden läsare blir mycket stor precis som om jag skriver sökorden Giftmördaren Putin.

   • Mique

    Källhänvisningar till min kommentar den 27 oktober 23:43: Internetstiftelsen, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB, Kali Nethunter Community, Arch Linux Community och The Frenchman.

   • brorson

    Dumheter. Basic Rules har kommenterat på bloggar under många år, långt innan Mique-trollet dök upp på Petters SD-blogg, där hen hela tiden har hånat och trakasserat. Basic Rules har en viss likhet med Rombe, såtillvida att ingen av dem brukar rätta sig efter den för tillfället påbjudna åsiktskorridoren, som just nu verkar passa Rombe bättre. Men så har det alltså inte varit.

    Att det finns regimtrogna ryssar, som sprider det ryska narrativet torde inte vara mer förvånande än att det finns regeringstrogna svenskar, som sprider det svenska Nato-narrativet, t.o.m. sossar som för bara ett par år sedan var totalt oeniga med Rombe men nu låtsas som om de alltid har tyckt som Rombe. Det är alltså inte Rombe som har ändrat sig, utan åsiktskorridoren som har flyttat på sig, men knappast för sista gången. Om M-trollet ö.h.t. har uttryckt någon egen åsikt, så har den bestått i hån och förakt för alla, som han uppfattar sig befinna sig utanför den senaste åsiktskorridoren, vilken verkar vara den enda hen känner till.

    Nu försvarar har hen försvarat sitt illa dolda stöd för Hamas’ militärt meningslösa mord på civila judar, under täckmantel att 3 / 4-delar av hans mors släkt dött under andra världskriget, Detta har hen skrivit på Petters blogg och uppgiften är okontrollerbar, när hen skriver under signatur. Det gär jag också och därför undviker jag personliga referenser, med undantag för sådant som jag har upplevt själv (exempelivs hur det har diskuterats internt inom LO, när svenska arbetsgivare ahr rekryterat billig utglänsk arbetskraft i syfte att pressa ner löner för svenska arbetare).. Men nu ska jag göra ett ytterligare undantag, nämligen att en mycket nära anhörig har bott på kibbutz i Israel, och och inte tvekar att fördöma de bestialiska våldsdåd som har drabbat tidigare grannar.Som hon inte skyller på Netanyahu.

    Tror inte att Mique-trollet hade öst beröm över Rombe, när åsiiktskorriddoren var mot Rombe. Men vad trollet själv tycker fick viinte veta. Debuten som begabbare på SD-bloggen motiverade hen med att någon annan hade varit dum mot en tredje på sociala medier, och att detta berättigade trollet att vara dum mot någon fjärde och någon femte för att der räkar skriva kommentarer på SD-bloggen. Jag föredrar faktiskt en seriös diskussion där olika åsikter och infallsvinklar bryts mot varandra.

    Jag tror att Rombe har fel om han tror att den ungerska ilskan mot Sverige senast beror på ett radioprogram från 2019. Glömt Magadalena Anderssons utfall mot Ulf Kristerson i en TV-debatt helt nyligen för att följa ”Orbans handbok”, varmed hon försökte påskina att Kristersson är i färd med att nedmontera den svenska demokrati. Ett oerhört magstarkt påstående. som är ytterst illavarslande just för den svenska demokratin. Inte minst mot Anderssons senaste tilltag att ställa sig bakom en s-märkt Hamas-medlöpares polisanmälan för förtal mot en moderat riksdagsman, som sagt just detta. I Magdas Sverige är alltså hets mot judar (”From the river to the sea, Palesine will be free) tillåtet, men kritik mot medlöperi med en terrororganisantion som mördar civila judar ska bestraffas?

    Åsktskorridoren. Ska vi kanske också påbjudas att hylla Nordkorea för att nordkoroenaksa ingenjörrer har lårt Hamas att bygga tunnlar med en teknik, som har utvecklats för att underminera gränsentill Sydkorea? .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.