Ge bort stulet land?

Svenska Freds, Putin och Trump är inne på samma spår att Ukraina ska ge bort stora stulna landområden för att göra Putin G L A A D! Det är mycket intressant att Svenska Freds, Trump och Putin är inne på samma linje, hur det nu kan komma sig. Vad de två ”snillena” Svenska Freds och Trump helt missar är att Putin har en grandios PLAN att återupprätta det Sovjetiska imperiet från tiden före 1989 inklusive det förslavade Östeuropa och då är erövringen av Tjetjenien, Krim och Donbassregionen bara början. Putin har under lång tid förberett det ryska folket på detta genom historieförfalskning, propaganda och att kopiera Hitlertysklands metoder rakt av. Det ryska folket påstås vara ett särskilt märkvärdigt folk med historiska rättigheter som omkringliggande folk skall underkasta sig. Endera genom att låta sig uppslukas eller att övergå till att bli ryska lydstater som Östeuropa efter andra världskriget eller bli ängsliga neutrala som Sverige i Baltfrågan efter ww2.

”Putinjugend” (en kopia på Hitlerjugend) är en organisation som arbetar på att förvandla det uppväxande släktet i Ryssland till robotliknande varelser vars högsta ideal är att kriga och dö för sitt fosterland. Ärkeprelaten Kirill som stapplar omkring och ryker utlovar evigt liv till alla som dör ”hjältedöden” för fosterlandet vilket förkroppsligas av Putin själv. Stalintidens miljontals mordoffer får inte omtalas i skrift eller i skolundervisningen och bokbålen brinner eller i bästa fall river man ur några sidor ur böckerna som under Stalintidens tvära kast i den aktuella ”politiska linjen”. Putlerjugend omfattar idag långt över en miljon medlemmar som hjärntvättas från årskurs ett i den ryska skolan. I lägre åldrar har man leksaksvapen och i högre åldrar övar eleverna skytte med automatvapen.

Detta och historieförfalskningen håller man inte på med för att norpa några delar av Ukraina det närmaste året eller åren utan vi kommer att få leva med ett imperialistiskt Ryssland i årtionden om inte en ny revolution rensar bort tyrannerna i Kreml. Det ryska folket har alltid plågats under tyranner med undantag för en kort period i början av 1900-talet och under 1990-talet. Under övrig tid har ryssarna ägts av tsarer och efter ca 2010 av Putin himself. Ryssarna är inte självständiga medborgare längre som i ”väst” utan tyrannens privata egendom vars högsta plikt är att dö för sitt land som förkroppsligas av tyrannen Putin. Vi bör lära av Polen som har drabbats mycket hårt av Ryssland genom historien. Polen satsar nu på att fördubbla sina försvarsutgifter till minst 4 % av BNP inom ett fåtal år. Det borde Sverige också göra! 4 brigader som nu planeras är en fis i världsrymden. Vi har haft upp till 37 brigader under kalla kriget = 140 000 man! Det är klart att en del av manskapet kan ersättas av missiler av olika slag, men ändå!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

13 kommentarer

 1. brorson

  Ja, vi måste återerövra den gamla svenskstaden Petrozavodsk nordost om Ladoga. Vi kan ju inte ge bort stulet land för evigt .Hur vill du för resten definiera Ryssland? Var går Rysslands äldsta historiska gränser? När jag såg rubriken trodde jag först att det var ett inlägg om Israel- / Palestinakonflikten. och förväntade mig att läsa ”From the river to the sea – Palestine will be free”, eller tvärtom att hela området bör bli israeliskt.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Ja går vi tillbaka i historien och om alla historiska oförrätter ska rättas till får vi väl utrusta mänskligheten med pilbågar och sätta igång med ”hela havet stormar” men nu har vi ju via FN och en massa bilaterala och multilaterala avtal regelbaserade system som gör att mänskligheten ska slippa krig orsakade av enskilda personers sårade känslor. Det aktuella exemplet är ju Putin som i strid med ingångna avtal som Ryssland-Sovjet skrivit på försöker omskapa världskartan. I många avseenden är hans agerande en kopia på på Adolf Hitlers och nu kryddat med den arsenal som moderna media via tekniken erbjuder. Putin är nu i likhet med Hitler det som kallas självhärskare men med ännu större makt att bomba, mörda, förstöra och likrikta det egna folkets sinnen.

  • Thomas

   Det är ganska enkelt faktiskt. Ryssland erkände Ukrainas gränser på 90-talet. Ukraina överlät alla Sovjetiska kärnvapen på Ukrainsk mark till Ryssland i utbyte mot garanti att Ukrainas gränser aldrig skulle ifrågasättas av Ryssland.

   • brorson

    Om du menar Budapest-memorandumet, som faktiskt handlar om Ukrainas kärnvapen, så vill jag ha en exakt återgivning av detsamma på svenska eller engelska. Jag har läst dokumentet och minns inte den formuleringen, som du använder. Är din formulering en ”tolkning”, och i så fall av vem? Mitt intryck, när jag läste dokumentet, var att det var bråttom att träffa ett avtal om kärnvapnen och att frågan om Ukrainas gränser, exakt var de går, sköts på framtiden. Det finns f. d. massor med olöste gränskonflikter mellan de f,d, sovjetrepublikerna. Ukraina är inte bara en f. d. sovjetrepublik, utan också en del av Tsarryssland, vilken – till skillnad mot baltstaterna – aldrig har
    r varit en självständig stat före Sovjetunionens upplösning.

 2. brorson

  Varför denna ensidiga fokusering på Ryssland? Borde inte även USA lämna tillbaka det forna konungariket Hawaii, som påtvingades amerikanskt kolonlialstyre 1894 och olagligen annekterades av USA 1898 för att slutligen bli USA:s 50:e delstat 1959? För att inte tala om alla stulna indianterritorier på den amerikanska kontinenten? Om så Ryssland ska tryckas tillbaka till historiska ursprungliga gränser, bör väl USA tryckas tillbaka till de ursprungliga 13 delstaterna i nordöstra USA?

  Efter brexit håller EU på att omvandlas till ett militariserat Stortyskland, som för krig genom ombud under måttot Om inte EU expanderar österut, expanderar Ryssland västerut. Tja.

 3. brorson

  Och på tal om att ge bort stulet land, så är det väl hög tid att Sverige tar tillbaka Åland? Denna ursvenska ögrupp stals ju av Ryssland genom freden i Fredrikshamn 1809 och gavs bort till det då självständiga Finland av den svenska statsministern Hjalmar Branting 1921 i det vällovliga syftet att undvika krig mellan Sverige och Finland- Samtidigt kan vi ju ge tillbaka det av Sverige sedan 1600-talet ockuperade Skåne till Danmark. Själv har jag blivit kallad ”ockupationsmakten” av min skånska fästmö, med syftning på svenskarnas härjningar i hennes hemtrakter under just 1600-talet, då 26 kyrksocknar enligt skånska lokalhistoriker lades öde.

  För att fortsätta med historiska oförrätter, som bör rättas till under det kommande tredje världskriget, som bör väl upplänningarna återges friheten, som de miste genom slaget vid Sparrsätra 1247? Fienden var den då framväxande svenska staten, under ledning av den östgötska Bjälboätten. Händelsen nämns i bröderna Lindströms bok ”Svitjods undergång och Sveriges födelse”. Svitjod är en benämning på det tidigare statslösa territoriet som med tiden blev Sverige. Rombe själv bör väl ta sitt pick och pack, så att Lappland kan återlämnas till dess urinvånare? Att Sverige grundades i Uppland under 500-talet är en av vårt lands värsta historieförfalskningar, som att de första svenskarna var Isreals 13:stam, som utvandrat från Palestina redan under forntiden,

 4. Basic Rules

  Ukraina är en artificiell stat.
  Områden i öster och Krim har aldrig varit del av Ukraina. Lemberg vem tillhör det, Polen och Litauen vill ha tillbaka detta område.
  Sen 1500 talet har landet väster om Dnepr varit betecknat som just Ukraina.
  Att cccp ’gav bort’ nämnda delar gör det inte till det historiska Ukraina.
  Tillhör Gaza och Västbanken Israel, det bibliska Israel enligt ultrahögern och de ortodoxa.
  Osv.

 5. Hans Lindström

  Bra skrivet!
  Tyvärr sker upprustningen på SUBOPTIMALT sätt! Vansinne att utbilda 1 till 2 komp i Sollefteå,Falun och Östersund. Saknar bra skjutfält,kaserner ,matsalar,förråd,verkstäder men framför allt kompetent
  personal.Utbilda dessa ”PLOTTAR” på en befintlig garnision! Ex för att utbilda 1000 man krävs ca 3000
  uniformer! (Tvätt,storlek mm).Med större enheter kan kompetensen höjas på utbildarna!(sjv,fältarb,skytte,pv,sb,förpl,motor,mm) ”SÄRINTRESSET” Reinfeldt och S som orsakat detta KAOS borde ställas inför ”RÄTTA”.Antalet brig måste ökas och med vpl och reservare och inte enbart ngn brig
  med fast anställda!

 6. brorson

  Världen är full av historiska oförrätter. Nu gör Venezuela anspråk på merparten av grannlandet -Guyana, som är en f.d. brittisk koloni, enda land i Sydamerika som har engelska som officiellt språk Vad Venezuela grundar sina anspråk på, vet jag inte, Kan man ö.h.t stödja en gangsterregim ens om den skulle ha rätt? Är ett regionalt krig under uppsegling? Början på tredje världskriget, om det inte redan har börjat?

  Det har varit tyst om Afganistan, sedan USA drog sig ur med svansen mellan benen, en nästan teatralisk upprepning av Saigons ”fall” 1975, Talibanerna har förbjudit opium-produktion och tvingat bönderna att odla livsmedel i stället, med följd att FN – under ledning av Hamas-medlöparen Guterres – varnar för ekonomisk katastrof när intäkterna av opium-exporten uteblir`.Hur ruttet kan FN bli? Räddningen för Afghanistan är naturligtvis nya gruvor och ökad export av åtråvärda och / eller sällsynta metaller till Kina. Som Afghanistan faktiskt har en landgräns, fastän den är kort, mot. Skulle inte förvåna om kineserna bygger en järnväg över gränsen.

  Upprorsrörelser i Myanmar (Burma) har samordnat kampen mot den avskyvärda militärjuntan. Vilket sägs ha kommit som en total överraskning för Kina, trots att striderna är som intensivast i de landsdelar, som gränsar mot Kina – som har stora ekonomiska intressen i landet. Vad som pågår strax utanför Kinas västra gränser,. d.v.s i Myanmar och Afghanistan, har helt kommit i skymundan för de upphetsade varningarna för en kineisk invastiom av Taiwan. Våra Nato-fantaster tror att ”klimatet” kan förmå Kina, som spelar neutralt i Ukraina-kriget, att svika Ryssland.

  Rena dumheterna. Kina kommer aldrig att släppa de ryska naturtillgångarna till USA eller EU, som är berett att gå i Hitlers fotspår österut. Det är i högsta grad en moralisk – men också strategisk fråga – vem man bör stödja i Myanmar. Talibanerna har ju redan vunnit i Afghanistan, så om det landet är det bara att böja sig för fakta. Svenska krigshökar verkar hoppas på revanxh för Kalle dussins nederlag vid Poltava, som ligger i centrala Ukraina, 1709. Men vad har vårt nästan totalt avrustade land att erbjuda, förutom det glesbefolkade Norrland so m slagfält? Tanen är inte ny. Det var brittiska och franska generalers våta dröm under upptakten till andra världskriget – för att skona det tätbefolkade Centraleuropa.

  Är krig bra?

 7. Basic Rules

  Nu börjar svänga regält i Ukraina konfliktens spår och desinformation.
  Till och med vår egen ”Bagdad Bob”/ överstelöjtnanten Paasikivi har nu erkänt att han/Försvarshögskolan haft fel !

   • Basic Rules

    Die wahrheit ist irgendwo da draußen..😉 ! Suchen ist Mein Weg…
    Das ist was ich immer gesagt hat.

    ”Det här är galet inte sant, sa en av Trotsky’s medarbetare, strunt samma det som är skrivet gäller, och allmänheten sväljer det ” ! (Fritt översatt).
    Goten Abend !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.