Kommersiella lokaler i Storuman

Är det någon som vet hur läget ser ut? Vad jag hört finns stora ytor lediga för närvarande. Jag ser det som en tydlig signal till kommunen att inte engagera sig i någon nybyggnad av kontorslokaler utan att ha väldigt mycket på fötterna. Utbyggnaden av Vindkraft kommer att ge många arbetstillfällen till kommunen, troligen ett 50-tal långsiktigt och många fler kortsiktigt, och någon form av industrilokal torde behövas. Men här gäller det kanske att fylla det som redan finns.

Ser med glädje att problemet med bibliotek mm i Tärnaby lösts tillfälligt. Den lokala kulturen är viktig inte minst i turistiskt hänseende. I tillväxtområdet fjällvärlden är det tydligen brist på bostäder för åretruntbruk. Eftersom turismen i Tärnaby – Hemavan enligt alla bedömare kommer att fortsätta att växa borde utredas vilken roll kommunen skall ha i denna utveckling lokalmässigt och på annat sätt. Kanske universiteteten (Umeå, Östersund m fl) kan vara intresserade av den regionala utvecklingsfråga som utvecklingen av turismen i södra Lapplands fjälldalar utgör?

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Jimmy Lindberg

    Att du inte vet måste tyda på att informationen är för dålig eller att den syns för dåligt. Sånt borde ju en näringslivsansvarig kunna lägga ut på en pedagogisk och översiktlig hemsida. Det ligger i kommunens intresse att visa på de förutsättningar som finns här. ”Syns man inte finns man inte.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.