Massmördare släpps?

Massmördaren Mattias Flink föreslås av tingsrätten friges om 5 år genom att livstids fängelse omvandlas till ett tidsbestämt straff. Det är ingen orkeslös åldring som släpps lös på gator och torg. Han är vid frisläppandet i 40-årsåldern.  De anhöriga och vänner till de 7 mordoffren får däremot ingen strafflindring, de får lida livet ut. Det måste vara något fundamentalt fel i vår lagstiftning när sådant kan ske. Den som vill ha denne massmördare som närmaste granne var god räck upp handen!

I Finland sköt en person ihjäl 3 medmänniskor i en hamburgerkö. Den mördaren var försöksutsläppt från ett tidigare straff för bl a mord. Om tillgången på fängelser är problemet, bygg fler!

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Tommy Streling

  Jag kan tänka mig att ha honom som granne.
  Vad är problemet med lagstiftningen specifikt?
  Frihetsberövandet är påföljden och kriminalvård det eftersträvansvärda. Riskbedömningen i Flinks fall (om man nu ska diskutera detta offentligt) invänder inte jag emot.
  Tror du 21 eller 31 år på anstalt påverkar återfallsrisken?

  Livstidsstraff för all framtid är det mest inhumana straff en människa kan utsättas för. Den som sett livstidare på insidan vet hur de flesta bryts ner sakta men säkert. När tidsbegränsning ges, då ges livet åter en chans. Eller ska öga för öga ges tribut, ännu ett liv? ?

 2. Gunnar Andersson

  Jag har full förtåelse att offrens anhöriga inte vill att han släpps någonsin,Men i civiliserade samhällen bestämmer inte offren straffet.Tror du att längre strafftider och fler fängelser ger ett tryggare och laglydigare samhälle? I USA har dom provat den metoden, begås det mindre våldsbrott där? Staten gav Flink utbildning på vapen Staten gav honom tillgång till vapen,Staten sålde sprit till honom, nu vill du att staten skall ta hans liv (långsamt).

 3. Håkan Rombe

  Varje människa har att snart sagt varje minut göra val av olika slag. Flink valde att ta ihjäl 7 medmänniskor. Sådant går inte att skylla på samhället, taskig barndom eller Systembolaget,vilket 68-vänstern försökte lära oss. Befriar vi människan från ansvar för sina handlingar kan vi också släppa ut alla fångar och lägga ned domstolarna och vi får allas kamp mot alla. I USA är brottsoffren synliggjorda men knappast här. Allt i USA kan inte vara fel. En som mördar 7 människor har en skruv lös. Vem vet när skruven lossnar nästa gång? Han ”skötte sig bra” även före massmorden.

 4. Lars Valler

  En av livets gåtor, många konstiga personer har släppts från fängelser utan att de sedan gjort väsen av sig, många HAR rymt och begått illdåd men fler klarade av livet EFTER strafftiden.. Är det vi som ska lägga värderingar på liv ? hur ska vi då hantera de som kört fort ? kör berusade ? MEN lagen säger att när man avtjänat straffet är man fri, men med den inställingen att man är skyldig hela livet kanske gör det svårare för rehablitering och då kan man lägga den kristna sidan på problematiken och den moraliska sidan av sin människosyn.

  Men jag håller med om att beslutet måste vara säkert!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.