Är Berlusconi fåfäng?

Enligt den eftersökte våldtäktsmannen och Wikileaksledaren Assange har någon USA-diplomat kallat Berlusconi fåfäng. Ja är en snart 80-årig president fåfäng som är stamkund hos ansiktslyftningskirurger (hans ansikte ser snart lika fernissblankt ut som Maos)  och bjuder hem 18-åriga brudar till sin bostad? I sekretessbelagda handlingar borde man kunna säga precis som det är utan att hamna i "Hänt i Veckan" eller Aftonbladet. De flesta anständiga människor skriver säkert under den beskrivning som USA-diplomaten gjort. I övrigt läser jag bara rubrikerna i tidningarna om de 100 000-tals hemliga dokumenten. Jag tänker inte lägga tid på att läsa ett enda. Det vilar något sjaskigt över Assange och hans verksamhet. Se till att han snarast blir arresterad och förd till svensk domstol för rättegång om våldtäkt mm.

Wikileaks "avslöjar" bara sekretessbelagd kommunikation mellan fria och demokratiska stater. Jordens diktaturer är fredade från Wikileaks aktiviteter. På hälsosamma grunder kan man tänka. Det är dödsstraff på spionverksamhet i diktaturerna. Wikileaks arbete på att skada de demokratiska staterna gynnar jordens diktaturer. Iran, Burma, Kina, Nordkorea m fl skrattar gott.

Diplomati har förhindrat många krig och avslutat ännu fler. Själva grejen är ju att kunna förhandla under sekretess. Hur kan man tro att diplomati kan äga rum i direktsändning? Det är rent ut sagt enfaldigt att tro något sådant. Bäst att göra som vår monark och kung Karl XVI Gustaf i sin upphöjda vishet gör. Vi vänder blad och låtsas som det regnar. I detta fall är det då befogat!

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Rolf

  Personligen har jag större problem med att USA:s krigsmakt med både berått mod och på grund av missbedömningar i kombination med stor eldkraft, än att det kommer ut att diplomater rapporterar ringaktande om utländska ledare.
  Att det är lättare att få tag i sekretessbelagd information i ett öppet samhälle är väl självklart.
  Vad vet du om Assange som inte svenska myndigheter vet? Du kallar honom våldtäktsman (redan överbevisad och dömd?). Enligt svensk polis är han misstänkt för våldtäkt och torde vara det till han blir dömd.
  Kan det vara så att ”våldtäktsman” passar bättre i din retorik.

 2. Rolf

  Var tydligen lite slarvig när jag skrev mitt inlägg. Så här ska det vara:

  Personligen har jag större problem med att USA:s krigsmakt med både berått mod och på grund av missbedömningar i kombination med stor eldkraft,dödar civila,(Något som Wikileaks visat) än att det kommer ut att diplomater rapporterar ringaktande om utländska ledare.

 3. Håkan Rombe

  Ja du Roland. Ha ha ha. Jan Myrdal förnekar sig aldrig. Vad Assange borde ha gjort i garderoben kan inte ens jag avslöja i skrift. Och då är väl nyfikenheten väckt!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.