Hur tänker folk egentligen?

Julian Assange kallar Sverige för bananrepublik. Vet han inte att vi är en bananmonarki!  Han fortsätter vidare att säga att de två svenska kvinnorna blev nervösa när de fått reda på att de hade haft sex med honom!!!   Det var tydligen medvetslösa kvinnor Assange hade sex med. Det är väl det närmaste nekrofili man kan komma om detta är sant. De svenska kvinnorna skulle, enligt Assange, ha gått till polisen för att få råd, inte för att anmäla. Jovisst, den svenska polisen är den sexrådgivningsbyrå man i förstone vänder sig till i vår bananmonarki.

Han påstår vidare enligt TT att de svenska åklagarna har problem. Undrar just vem som har störst problem under sitt julfirande? Ja, hur tänker folk egentligen?

Etiketter: ,

18 kommentarer

 1. Isak

  Hur tänker Herr Rombe egentligen? Att Assanges skuld till
  det han ev. är anklagad för, kommer nog att prövas tids
  nog. Men hur går det för dom som är skyldiga till krigs-
  förbrytelser och brott mot mänskligheten som Wikeleaks av-
  slöjade i krigets Irak. Att det sker hemska saker i krig
  vet nog dom flesta. Men att man förtiger och hemligstämplar
  att 15000 civila torterats och mördats måste även en blå-
  ögd som Herr Rombe känna avsky emot. Och vem kommer att
  åtala dom amerikanska mördarna och USA-ledda Irakierna.
  Att det sedan sker i demokratins namn är skändligt.

 2. Håkan Rombe

  Jag kommenterar Assanges något udda syn på mänskliga relationer och de lagar vi vanliga dödliga har att åtlyda och det faktum att han faktiskt är anhållen på sannolika skäl för ett brott. För den skull behöver jag väl inte kommentera alla 100 000-tals hemligstämplade dokument och avslöjanden som publicerats på Internet. Den tiden har jag inte. Jag är i största allmänhet emot krigsbrott, folkmord, sexuella övergrepp, kvinnoförtryck, odemokratiska statsskick, främlingshatare, folk som tar lagen i egna händer och mördar abortläkare, eldar upp slakteribilar, trakasserar pälsaffärsanställda etc.

 3. Isak

  Herr Rombe kommenterar Assange, och jag kommenterar Herr
  Rombes bisarra syn på relevans. Kan konstatera att Rombe
  undviker att kommentera dom fakta som Wikileaks avslöjat
  när det gäller publicerade filmer och vittnesberättelser
  om torterade och mördade civila irakier. Förstår att Herr
  Rombe har svårt att väga två kvinnors motstridiga berätt-
  elser om våldtäkt, mot 15000 civila torterade och mördade
  irakier. Herr Rombe är inte trovärdig, om han vägrar att
  ta in fakta som CIA är beredd att mörda för. Och varför
  skulle en civil arab ha mindre värde än en svensk.

 4. Vilhelminabo

  Som sexlagstiftningen nu ser ut är bästa sättet undvika konföikter av den arten att leva i celibat. Relationer numera verkar vara detsomma som skriva luftfakturor. Jag tycker det är beklagligt att man går och lägger sig frivilligt med någon och sedan ångrar sig och anmäler våldtäckt. Kvinnorna här förväntar sig nog en rejäl hacka i skadestånd. Nåt annat syfte vore väl enbart dumt gå ut och berätta.

 5. Vilhelminabo

  Man skulle väl kanske ha nåt liknande som konsumentköpslagen. Kommer det hem en säljare och du köper, har du 1 v att på dig ångra köpet. Söker du själv upp en försäljare gäller inte ångerveckan. Däremot garantin på varan. I det här fallet borde Assange kräva tiilbaka pengarna, eller ha en ny vara. Kvinnorna i sin tur om de blev uppsökta skulle ha ångrat sig inom en vecka, i annat fall avskrivs fallet.

 6. Håkan Rombe

  Vår konung och statsöverhuvud Carl XVI Gustav har kanske haft tur med sina kaffeflickor. Vilka rubriiiker det kunde ha blivit. Det har sina risker att vegetera i allt för många olika sängar.

 7. Vilhelminabo

  Jag tycker man bör skilja på olika former av sex. Assange var väl bara ute efter ett ”ligg” och raggade upp två brudar eller hur det nu gick till. I alla fall har kvinnorna ångrat sig i efterhand. M a o innan man går i säng i en tillfällig relation: Upprätta ett kontrakt i 2 likalydande exemplar med underskrift av samtliga inblandade för att vara någorlunda säker i efterhand.

  Så tolkar jag sexlagstiftningen om Assange fälls.

 8. Vilhelminabo

  …åsså undrar jag om vi är på väg sugas upp i ett svart hål. Tänk hur många som mister livet redan i livmodern bara för ett ”ligg” som man sedan ångrar och tycker det är obekvämt det man ställt till med. Skillnad om det är fara för livet föda, men ingen ska behöva förvägras komma till jordelivet p g a att lagstiftningen godkänner mord för ofödda. Det gör mig riktigt ont både i själ och hjärta såsom lagen är utformad. Fri från lagen kan man gå, men inte det sår som skapats i själen. T o m kd vek ner sig betr abortlagstiftningen. Ibland får man bli inpopulär om man vågar stå för sin politik.

 9. Lotten Lindström

  Förvisso, Lisbeth, att helt enkelt låta bli att tänka är ju faktiskt något som kan bidra till storverk. Det gäller bara att veta/känna när det är läge att koppla ifrån hjärnkontoret och bara köra. Som synes av Håkans ursprungsinlägg finns det ju helt klart bättre och sämre tillfällen för sådant… :-/ Och följdfrågan: Hur vet man att det är ett sådant tillfälle, om hela grejen är att man inte ska tänka och analysera så jäkla mycket, utan lita på instinkt? Det finns ju de som misslyckas, bl a när de ignorerar lagens riktlinjer…

 10. Jimmy Lindberg

  Tycker detta lett till en intressant diskussion om sexualitet och våld, mest av allt kring det mitt emellan, i den s.k. ”gråzonen”. Att Assange kallar Sverige för ”bananrepublik” visar endast på bristande förstånd, hyckleri och omdöme. Han om någon borde väl lägga ner tid på att uppbacka sina åsikter med bevis, gärna i form av lättuggad wikileaks text. Ge Herr. Assange uppkoppling i cellen, det är ju juletid.

 11. Vilhelminabo

  Bananrepublik var väl kanske att ti lite i överkant. Men vistt är korruptionen ganska stor i ett så pass litet land som Sverige. Nyligen fälldes en polischef??? för sexuella förbrytelser. I Umeå helt nyligt blir en man överfallen och svårt skadad. Förövaren går sedan sin väg och har ännu inte påträffats. New York har väl runt 7 milj inv och det vore väl inte konstigt att gömma sig där. Men Sverige, totalt ungefär lika med N Y droppar folk bort i en liten mängd. Assange skulle roa sig en kväll och blir anklagad för våldtäkt? Jag tycker vi bör sopa rent framför vår egen dörr först.

 12. Isak

  Trodde att man skulle få någon klarhet till Rombes undran
  om folks tankeverksamhet. Lisbet är de enda som ifråga-
  sätter om man behöver tänka. Att Herr Rombe ironiserar
  över om vi är en bananreplublik eller inte är det enda som
  liknar folktänk. Sen raljerar Rombe vilket sex om Assange
  och kvinnorna haft. Kvinnorna har anmält Assange, och han
  skall rannsakas för detta. Att sen inte Assange litar på
  att inte den svenska regeringen på uppdrag av USA skulle
  utlämna honom dit om han skulle resa till Sverige borde
  man ha full förståelse för. Eller har Assange våldtagit
  USA?

 13. Vilhelminabo

  Med tanken kan man göra precis allt det man önskar och inte önskar. Det praktiska går inte att genomföra på ett bra sätt om int man tänker först. Alla som ger sig ut på resor på borde tänka före och inte efter. Asange borde tänkt före innan han handlat o s v. M a o, att tänka (före) är en vesäntlig och grundläggande plattform i livet.
  Svaret på frågan: Folk tänker inte, därför blir det som det blir.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.