Kungen inspekterar i Malmö

Jag trodde att vi hade en konstitutionell monarki med maktlös kung som står för ceremoniella insatser och stoff för skandaltidningarna. Men vad får man se? En kung som inspekterar polisens verksamhet i Malmö i sällskap med den moderata justutieministern Beatrice Ask.  Vill kungen ta sig en titt i Malmö kan han mycket väl göra det utan att en hoper bugande och svassande högre statstjänstemän kommenderas ut för att förbruka sin dyrbara arbetstid på att informera en maktlös och kompetenslös person.

Den korta versionen är alltså. Vad tusan hade kungen där att göra? Den längre versionen är väl att kungahuset i dessa dagar är i desperat behov av att avleda uppmärksamheten från mindre hedervärda saker som avhandlas i medierna.

I Finland har man presidentval och i världens äldsta och största demokrati USA är utseendet av presidentkandidater på gång. Det är demokrati. Kungens besök i Malmö är exempel på odemokrati.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Säpo inspekterar

  Vid ett flertal tillfällen förra året bröt Försvarets radioanstalts signalspaning (FRA) mot de bestämmelser som ska värna privatpersoners integritet, skriver Computer Sweden.
  Inspektionerna tyder på att integritetskänsliga uppgifter utan tydligt skäl skickats till Säpo.

 2. Håkan Rombe

  Svar till Säpo inspekterar (2012-01-21 01:59)
  Tur att det var SÄPO som fick informationen från FRA och inte Wikileaks. Vi får hoppas att SÄPO sorterar ut ”onödig” information. Min syn på detta är att om det finns en rädsla hos SÄPO och FRA att begå minsta misstag kan vi få en oupptäckt svensk Breivik. Rädsla att begå minsta misstag hos FRA och SÄPO kan bli mycket farlig för oss vanliga människor. Våra kontrollfunktioner verkar dessutom fungera. Men kungen inspekterade väl inte SÄPO? Han har inte mandat att inspektera någonting överhuvud taget i svensk statsförvaltning. Möjligen hästarna på slottet.

 3. Same same

  Mycket är störst i Amerika men jag har en svag aning om att Indien räknas som världens största demokrati. Rätta mig om jag har fel!

 4. Ivar

  Är USA en verklig demokrati när det gäller presidentvalet. Alla som har råd att registrera sig får rösta på den presidentkandidat som har nog med pengar att genomföra hela sin valkampanj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.