Sektskolornas förlovade land

Så beskriver Expressen Sverige av idag på sin ledarsida. En obehaglig slemmig sekt, Plymouthbröderna, fick  år 2007 starta friskolan "Laboraskolan" i Långaryd trots hårt motstånd från Skolverket. Skolverket blev helt enkelt överkört av "högre makter". Efter skolans start har Skolverket år efter år kritiserat allvarliga brister vid den årliga kontrollen. Det är bara det att sekten struntar i vad den värdsliga makten anser. Den värdsliga makten anses av sekten vara i förbund med Satan så det är väl då ett naturligt beteende att strunta i vad värdsliga makten säger. Men den värdsliga maktens skolpengar, våra skattepengar, duger men kanske efter vissa besvärjelser.

De kvinnliga eleverna är på sedvanlig sätt i sådana här sammanhang underordnade mannen. De ska klä sig på visst sätt mm. Det är bara mannen som får tala, kvinnorna ska då hålla käften.  Medlemmarna i sekten Plymouthbröderna får inte bo i samma hus som "otrogna" och inte heller umgås med andra människor. De ska gifta sig med varandra vilket kan innebära allvarlig inavel (min slutsats). Större delen av eleverna på Laboraskolan är följaktligen kusiner med varandra.

Elevernas synd-lista är lång. De får inte höra på radio, se på TV och värdsliga nöjen är förkastliga. Internetanvändningen är mycket begränsad för eleverna. T o m riksdagens hemsida lär vara förbjuden. I vanlig sektordning är organisationen toppstyrd med "överstepräster" som bestämmer och som ska åtlydas till punkt och pricka. Skolan ska enligt läroplanen stå för demokrati, jämlikhet och vetenskapsgrundad undervisning.  Plymouthbröderna och deras indoktrineringsanstalt Laboraskolan står för precis motsatsen. De bryter mot nästan alla viktiga grundsatser i våra läroplaner. Den som vill veta mer om sekten Plymouthbröderna kan kolla i Encyklopedin eller på Wikipedia.

Det är rent åt häcklefjäll att sådana här friskolor tillåts i Sverige. Vi har flera organisationer i den här indoktrineringsbranschen t ex Livets Ord, som är ett rent geschäft. Min uppfattning är att ingen religiös organisation ska tillåtas bedriva friskola. Det löser samtidigt all diskussion om gränsdragningsproblematik.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

 1. Plymouthbröderna media

  Hej Håkan!
  On behalf of the Plymouth Brethren Christian Church, known as Plymouthbröderna in Sweden; I wish to strongly object to your article which seems to have been sourced mainly from Expressen. I suggest you check the church website on http://www.plymouthbroderna.org where you will find answers to many of the common misunderstandings people have about us. We have been in Sweden for over 125 years, as a branch of the Protestant Christian faith, and have integrated well over the years into society, living and working in Sweden without any problem. We are part of a global Christian fellowship in 19 countries and our faith is based on the teaching of the Bible. We consider your comments about us as almost slanderous and your claims are certainly not based on facts.
  Everyone has a freedom to manifest their beliefs in practice; we do not criticise others for the way they may want to practice their beliefs; why should we be criticised on the basis of untruths and material that comes from the tabloid media? Thank you.
  Press Team

 2. Håkan Rombe

  Svar till Plymouthbröderna media (2012-04-11 22:14)
  Tack för info. Jag har inte bara läst Expressens artikel utan även sökt i Nationalencyklopedin och Wikipedia. Min poäng är att religiösa friskolor inte ska betalas av skattebetalarna via skolpengen eftersom avsikten med religiösa friskolor är religiös indoktrinering av värnlösa barn. Vad är annars vitsen med religiösa friskolor? Värst är det med sektliknande samfund som är slutna och navelskådande. Låt barnen bli myndiga innan indoktrineringen får börja. Det uppväxande släktet måste få välja förutsättningslöst när man nått en tillräcklig mognadsnivå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.