Stasi loppor i den svenska pälsen.

Vi vet nu att under tiden som Lars Werner, Lars Ohly m fl från Vänsterpartiet Kommunisterna (VPK) åkte på semestervistelser i Östtyskland och den socialdemokratiska regeringen jobbade hårt för det internationella erkännandet av Östtyskland pågick allvarliga brott mot mänskligheten i det kommunistiska paradiset.

Lite fakta kan belysa hur det var att leva i det landet. Under nazitiden gick det en Gestapoagent per 2000 invånare. I Sovjet gick det en KGB-agent per 5830 invånare. I Östtyskland gick det en Stasiagent + IM (Informell mitarbeiter) per 63 inv. Dessutom ingick tillfälliga medarbetare i horden av medborgarförföljare i stora massor. Man beräknar att det gick en angivare-IM-Stasiofficer per 6 invånare. Det innebär att på varje arbetsplats, i varje by, i varje hyreshus, i varje idrottsförening etc vimlade det av hotfulla ögon och öron. Ingen vågade knysta något ofördelaktigt om regimen eller dess lakejer eftersom det kunde innebära arrestering och bestraffning där t o m avrättning ingick i regimens arsenal. Dessutom straffades familj och vänner. Barn och ungdom stoppades från vidare studier etc. En som deltog aktivt i angiveriet blev sedermera präst i Burträsk!

Samtidigt som allt detta hemska pågick dag och natt åkte svenskar till Östtyskland och berättade sedan hur fantastiskt allt var i detta land och delegationer från Östtyskland mottogs med pompa och ståt. Men å andra sidan. När Pol Pots röda khmerer mördade en sjättedel av det egna landets befolkning  reste svenska "folkmordsturister" till Kambodja och kom hem med  fantastiska sagor om hur bra det var i det landet. Att vara dövblind kan nog vara bra för det egna blodtrycket men knappast för mänskligheten eller ens det egna landet.

Eljest (ett vanligt ord i Lappland) bevakar horder av svassande hovreportrar vårt kungahus resor, statsbesök och förlovningar. Minst 2 helsidor varje gång i Expressen och Aftonbladet (våra hovtidningar på dagspressidan). Är man gangsterkung kan man också bevärdigas  2-3 helsidor. Livstidsdömda mördares bröllop inklusive brottsregister är alltid ett scoop! Då är vi uppe i 4-5 helsidor nonsens. Att det dräps 300 pers på våra vägar varje år blir en notis någonstans på en sida.

Etiketter: , , , ,

11 kommentarer

 1. Arbetare

  Här får du lite perspektiv, det är lätt att fastna i mediafällor, och inte se HELA bilden;
  ”Fascism är ett system där regeringen kartellbildar på uppdrag av den privata sektorn, planerar ekonomin för att centralt subventionera dessa vinsmaximeringsintressen, upphöjer polisstaten som källa för ordning, förnekar människors grundläggande rättigheter och friheter enskilt och gör den verkställande staten obegränsade mästare för samhället i finanshegemonins lydband .. .. Detta beskriver vanlig politik i Sverige idag och inte bara i Sverige. Detta är sant även i Europa” Läs vidare…

  http://carlnorberg.wordpress.com/2013/01/08/ringar-av-tid-och-makt/

 2. Håkan Rombe

  Svar till Arbetare (2013-01-08 18:48)
  Den nazistiska staten stod för mycket mer än att ta hjälp av kapitalister för att föra krig. Herrefolksideologin och rashatet och främlingsfientligheten gjorde nazismen till ett monster som lade Europa (utom förstås Sverige) i ruiner och aska. Glöm inte här heller det fascistiska Japans brott mot mänskligheten. Kampen mellan arbete och kapital är ingen bra förklaringsmodell längre, tycker jag och andra, när man försöker förklara vad som händer i samhället. Vad jag städse vill påminna om är kommunismens brott mot mänskligheten och de är oerhörda. Räknar vi antalet dödsoffer slår kommunismen nazismen med råge. Om man nu kan gradera behagligheten i vistelse i jordens glödheta inre.

 3. Isak

  Den svenska pälsen hade även andra loppor och löss. När
  kommer Herr Rombe att kräva öppning av SÄPO:s arkiv för
  att hitta dom som samarbetade med Hitler.

 4. Arbetare

  Ja du vill alltid ”påminna om är kommunismens brott mot mänskligheten” och blir därför lite upprepande entonig.
  Vår situation nu med bank-och regeringsöverheter, samordnade, hamnar vi snart i liknande tider som då, när krigen och fascism, oavsett inriktning, tog över vår framtid.
  Det sker nu inte som av en händelse, samma krafter som tidigare agerar!

 5. Lars Ohly

  Hej Håkan!

  Jag tror aldrig att Lars Werner åkte på någon semesterresa till DDR, men du kanske vet mer än jag om det.

  Däremot är jag helt säker på att jag inte gjorde det. Det vet jag nämligen därför att jag aldig någonsin var i DDR. Första gången jag besökte östra Tyskland var 2006 då jag var i Berlin.

  Men när inte argumenten räcker till får man väl hitta på. Bra då om de som läser dig vet att det är så du jobbar.

  Med vänlig hälsning,

  Lars Ohly

 6. Håkan Rombe

  Svar till Lars Ohly (2013-01-09 10:13)
  Illa med sakfel. Jag förutsätter att Lars Ohly är sanningsenlig och ber därför om ursäkt! Jag får nog ta en titt igen på Janne Josefssons ”Uppdrag granskning” där Lars Ohly hade det hett om örena angående sitt kommunistiska förflutna. Det var snarare regel än undantag att de svenska VPK:arna besökte kommunistiska högtidsdagar i Sovjet och Östtyskland och ivrigt klappade händer. Det beteendet tog väl slut när Gudrun Schyman blev ordförande.

 7. Håkan Rombe

  Svar till Arbetare (2013-01-08 22:40)
  Jag delar helt din uppfattning att det är oroande med främlingsfientlighetens och nationalismens återkomst i Europa. EU är här en stark motkraft och det ska vi nog vara väldigt tacksamma för. Historien i Europa före 1945 förskräcker. Orsakerna till dagens tillstånd är vi nog delvis oense om. Oansvariga banker har del i ansvaret men framförallt politiker som kört sedelpressar för att vinna popularitet i Sydeuropa.

 8. Håkan Rombe

  Svar till Isak (2013-01-08 22:15)
  Det mesta är nog känt om nazisympatierna bland höga militärer och poliser och även en del politiker. ”Om detta må vi berätta” var en upplysande och nyttig kampanj som borde upprepas i det oändliga. Nazismen blev krossad under andra världskriget och har sedan fört en tynande tillvaro bland synnerligen udda människor i vårt svenska samhälle. Inget som hotar fred och frihet i vårt närområde. SÄPO:s arkiv bör inte användas för att skydda kollaboratörer med diktaturer oavsett sort!

 9. Mr Cool

  Jo, Lars Ohly talar alltid sanning speciellt då han påståd sig skicka SMS från torget i Prag två år innan tekniken fanns tillgänglig på marknaden. Att han sen spelade fotboll med Nacka Skoglund redan som 11-åring är ju rent beundransvärt. Valspurten på Kumlaanstalten var sen imponerande men det kanske är kommunisternas viktigaste valboskap för de som maskerade kastar sten på gator och torg hamnar ju sannolikt där förr eller senare.

  På tal om VPK-ledare så var jag en av de inbjudna på biopremiären i Stockholm då Gudrun Schyman pinkande inne i biosalogen redlöst berusad.

  Sen Håkan tror jag inte Lars Ohly är någon flitig läsare av din blogg men det finns dataapplikationer där man kan bevaka och få rapport så fort något skrivs om en i media.

 10. Håkan Rombe

  Svar till Mr Cool (2013-01-09 13:12)
  Sakuppgifterna ska helst vara 100% riktiga annars förloras en del av udden i kritiken. Men att angripa kommunismen i Östtyskland är som att skjuta på sittande fågel. Man vinner alltid. T o m vår konung Carl Gustav XVI har klafsat omkring i klaveret rätt ordentligt. Det är väl bara Reinfeldt, Borg, Björklund, Lööf och Hägglund som är trista svenskar utan förmåga att ljuga, supa och kladda på brudar om vi håller oss till borgerliga sidan. Där vinet går in går vettet ut, så har det alltid varit.

 11. Mr Cool

  Håkan….här verifierar jag mina påståenden.

  http://www.expressen.se/nyheter/val-2010/har-slirar-ohly-med-sanningen-igen/
  http://www.dn.se/sport/fotboll/ohly-jag-maste-ha-statt-vid-sidan-av

  Ganska snarlikt Ljuholts påstående om smugglade tryckpressar till Polen där ingen minns att han var med.

  I det kommunistika perspektivet så skall jag utelämna ”den store ledarens” bravader för då blir det FÖR komiskt.

  Att sådana här kufar kan bli partiledare säger en del om den organisation de företräder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.