Putin borde arresteras

Internationella Domstolen borde utfärda en arresteringsorder på Putin Den Lille för krigsbrott och brott mot mänskligheten. Det är numera klarlagt att MH17 sköts ned av en rysk missil som Putin levererat till separatisterna i östra Ukraina. Missilsystem med personal är ju inte direkt något man köper på Blocket eller i basarer och fraktar över gränser på sidan om allfartsvägarna. Bevisen är otvetydiga.

Putin utnyttjar nu skuggan av andra krishärdar till att slinka undan. Ryska statsmedia lurar sin egen befolkning uppåt väggarna om vad som sker i östra Ukraina. Utrikesminister Lavrov sprider dimridåer så han knappt hittar ut själv. Att några svenska nazister tagit tillfället att kriga för ”den ariska rasen” i östra Ukraina görs till en stor sak av av Lavrov. Sverige som nation kan inte hindra stollar i olika extremistiska miljöer att göra som alla andra, d v s resa dit man vill. Detta har ju  islamister gjort i åratal. T ex de som åker till Syrien, Somalia etc för att återinföra medeltiden på jorden. Lavrov är Putins språkrör just nu medan Putin  gömmer sig och spelar oskyldig. (När han inte med bister uppsyn låter sig fotograferas tillsammans med generaler och marskalkar i bästa Kim Jong Un-stil).

För övrigt är det mycket i dessa dagar som påminner om Europa 1920 – 1939 när demokratin avskaffades i land efter land. Ryssland blir nu gradvis men obevekligt odemokratiskt, imperialistiskt och nationalistiskt. I EU -landet Ungern dömer premiärministern Viktor Orban  ut ”den liberala demokratin” och framhåller Ryssland och Kina som ideal. Även här en nationalist och arvtagare till ”Pilkorsarna” som skämde ut Ungern i slutet av andra världskriget. Ungern får väl lämna EU och ansluta sig till Ryssland om demokrati inte duger

Vi behöver i Sverige syssla mer med folkupplysning om nyttan med att vara med i NATO som är den enda verkliga motkraften till Putin Den Lille. Vi kan annars vara på väg mot en situation där Putin bestämmeri vad vi i Sverige får tycka och tänka.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. DKockens hörna

  Det är näst intill omöjligt att begripa att Sverige inte är med i NATO!! än mera otroligt att det har gått bra för os,med tanke på vårt geografiska läge.
  Ett medlemskap skulle med stor sannolikhet betyda ökat export,samt ökat säkerhet för befolkningen.
  I mina ögon är Putin en ”pausclown” men en farlig sådan!!!
  Men att få fängslat han är nog omöjligt,det är ju han själv som ska skriva under på utleveringspapperet..
  Alla som via fonder/aktier o dyl. vägra att ha att göra med Rusland se över era papper o bankärenden.
  I samma andetag,kan jag uppmana till bojkott,av Israeliska varur (frukt/grönt).
  Mvh.
  Arne Knudsen

 2. Håkan Rombe (inläggsförfattare)

  Bra rutet Arne! Varför köper inte Norge, Danmark och Finland JAS Gripen? Enkelt. Vi är inte med i NATO men våra grannar Danmark och Norge är det. Finland tycker det är tryggast med USA som leverantör vilket kanske ger pluspoäng när Putin börjar krafsa på finska gränsen. Vi räknas snart in i den ryska Putinska intressesfären och då får vi buga och nicka när Putin så bestämt. Vi får skynda oss. Snart är det för sent!

 3. matte

  Om du nu vill att putin ska arresteras undrar ja varför du aldrig tryckt på för att få bush och blair samt deras med ryttare arresterad efter att ljugit brutit mot männskliga rättigheter osv.
  Man kan inte vara trovärdig om man som du så ensidigt pratar om hur hemsk den ena sidan är men väljer o blunda för den andra ( Nu senast hela NSA skandalen att avlyssna sina allierade visar bara på en sak och de är att amerikanarna är heller inte att lita på.)
  Tycker sverige ska fortsätta stå utanför nato så vi inte dras in i ett nytt falskt krig ala irak.
  Dags förr oss att skaffa kärnvapen för o behålla våran neutralitet.

 4. matte

  Och jag skulle vilja guida dig till denna artikel och så läser du kommentarerna http://www.foxnews.com/health/2014/07/31/humanitarian-group-arranging-to-bring-american-ebola-patients-to-us-for/ det är en av mängden av alla artiklar och kommentarer som högerkanten i usa står för. Fox news är den största nyhets kanalen i usa och de sprider lögner och hat dagligen.
  I sverige hade den nyhetskanalen stängts ner för länge sedan pga hatbrott.
  Tycker att de ska finnas gränser för vad som ska kunna spridas i en demokrati för när folk som behärskar större delen av TV-sändningarna i ett land och börjar sprida sin propaganda och lögner för sitt parti och sin agenda då börjar de gå för långt.
  Kanske SD skulle få sända en egen kanal från sverige ?
  Näe jag tänker aldrig gå med på att vi ska sälja oss till varken öst eller väst däremot så är jag helt för att ha så normala förhållanden mot båda sidor som det går.
  De bästa för sverige vore om EU bildade en egen militär allians och skippade nato.

 5. Håkan Rombe (inläggsförfattare)

  USA är ett land många vill flytta till från jordens fattiga områden. USA är mångfald. Både vapengalningar, humanister och religiösa extremister finns där. Men mest är de som vanligt folk. Jag ogillar verkligen den religiösa högern och Tea-Party-rörelsen där men tror på att det goda oftast vinner i en demokrati med yttrandefrihet och självständiga domstolar. NATO:s styrka bygger delvis på USA:s militära styrka. I den bästa av världar borde Europa någon gång kunna ena sig om sitt eget försvar. Men det är nog bara NATO som kan få Putin att hejda sig i sina synnerligen oroväckande imperialistiska ambitioner. Han är inne på sin tredje period och sitter väl snart å livstid. För en diktator är landets författning något man ändrar på över en natt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.