Björn Söder SD som svensk vicepresident?

Helt enligt informella regler valdes Björn Söder (kallad järnrörsmannen) till 2:e vice talman i riksdagen. Det framhålls ju ofta att vi inte behöver ha republik i Sverige eftersom talmannen utför en del av en presidents plikter och så har vi ju förstås kungen, drottningen, prinsarna och prinsessorna och han från Ockelbo som uppges representera oss svenskar utomlands trots att de inte är folkvalda utan tillsätts genom aktiviteter i sänghalmen vilket som väl alla vet?? kan ge vilket resultat som helst. Rena tombolan!

En president i den framtida republiken Sverige måste i i sedvanlig demokratisk ordning vara folkvald. Tillåt mig tro att Björn Söder skulle få ytterst liten andel röster i ett presidentval och knappast skulle ha en chans att ens nå ”slutomgången”. Lite anspråk på bildning och anseende hos en svensk president torde väl vi svenskar fortfarande ha!

Vi har alltså två klara problem här. Staten Sverige kan helt plötsligt representeras av Björn Söder i mellanstatliga relationer. Behövs bara att två st talmän får svår snuva så tar Björn Söder emot utländska statschefer. Det andra problemet är att staten Sverige ibland representeras av kungahusmedlemmar som inte är valda i demokratisk ordning, inte har lämplighet för uppdraget och inte heller FÅR yttra sig politiskt. Tur det kanske, i dessa dagar! Vid statsbesök tvingas utländska valda presidenter alltså föra nonsenssamtal med våra kungligheter vilket är ”waste of time”, som de gamla grekerna sa. Pinsamt för Sverige! Till och med Putin Den Lille är folkvald vilket den fulingen kan utnyttja mot oss.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kungahuset-splittrar-nya-regeringen_3980669.svd

Etiketter: , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Marianne R Johansson

  Kan bara hålla med Håkan. Möjligen kan jag, när jag ser på USA:s tidigare presidenter, ha lite större tvivel om vem/ vilka som kan väljas till det ämbetet??!!

 2. J

  Mig veterligen så kallas inte Björn Söder för järnrörsmannen och har heller aldrig blivit kallad för det.
  De personer ifrån Sverigedemokraterna som var delaktig i den så kallad järnrörsskandalen var Erik Almqvist, Kent Ekeroth samt Christian Westling. Så även om Björn har sina egna lik i garderoben så är det väl kanske inte så rättvist att peka ut honom för något han inte bär ansvaret för.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Du har rätt! Björn Söder har anklagats för att inte bestraffa de 3 järnrörsmännen tillräckligt. En debattör i Expressen har klumpat ihop Söder med järnrörsmännen och det använde jag okritiskt i min blogg. Men Björn Söder svingade alltså inte något järnrör!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.