Kraftfulla Margot Wallström

I dagens interpellationsdebatt säger utrikesminister Margot Wallström apropå de övergrepp och folkmord som ISIS står för i Syrien och Irak att ”Sverige deltar kraftfullt i kampen mot ISIS”. Hoppsan, nu sjunker hakan på Håkan ned mot bröstet. Danmark och Norge skickar militär och stridsflygplan och vi ”skickar matpaket”. Tsar Putin den Lille noterar säkert vår kraftfullhet i sin varglya.

Inget ont om att bidra humanitärt men ”kraftfullt”? Slakten på oliktänkande stoppas enbart genom fysisk eliminering av mördarna i ISIS. Norge och Danmark deltar kraftfullt men inte vi!

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Gunnar Andersson

    Humanitär hjälp på plats i kombination med en generös asylpolitik är nog så kraftfullt jämfört med militär hjälp.Natos militära insatser,Hur mycket fred har dom egentligen skapat efter 1945 ?

  2. Håkan Rombe (inläggsförfattare)

    Sovjetunionen höll sig på sin kant i 45 år. I dessa dagar är väl NATO den enda makt som Putin respekterar. Vad gäller asylmottagandet är vi nästan europabäst, så visst ska det räknas. Men utplånas inte ISIS snarast blir flyktingströmmarna bara större och större och någon måste göra skitjobbet militärt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.