Nya hyreshus i glesbygdskommuner

Nya hyreshus planeras i glesbygdskommuner p g a bostadsbrist. Bostadsbristen tycks mest orsakas av flyktingströmmen och inte av att befolkningsminskningen plötsligt avstannat. Enligt mediauppgifter är arbetslösheten bland invandrare i t ex Stockholmsområdet 5,5 % och i många glesbygdskommuner långt över 50 %. Flyktingarna placeras ut helt utan beaktande av arbetsmarknaden i aktuella kommuner.

Vad jag menar är att glesbygdskommunerna bör ta det sakta i backarna. De flyktingar som får uppehållstillstånd torde ganska snart flytta från arbetslöshet till orter där det finns möjligheter att få jobb. Jag är rädd för att glesbygdskommunerna återigen bygger hyreshus som efter ett antal år visar sig vara helt obehövliga och en ny rivningsvåg inträffar.

Är problemen akuta bör kommunerna enligt min mening söka andra lösningar, vilket också sker på sina håll. Kanske flyttbara baracker kan vara en del i detta?

Etiketter: , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.