Gangstern i Kreml

Vi har nu alla möjlighet att i TV se den hatiske fd KGB-mannen Putler ösa sin galla över internationell rätt och Ukrainas önskan att behålla sitt land intakt. Putler är på erövrarstråt. Putin har misslyckats totalt att ge ryska medborgare frihet, god levnadsstandard, demokrati, rättvisa, oberoende domstolar, anständig medellivslängd osv. Det enda Putler lyckats med är mord och mordförsök på oppositionella, ett genomkorrupt samhälle och oerhörda satsade summor på krigsmaskiner och förintelsevapen. Stackars ryska folk!

Är Putin nu nöjd med den senaste erövringen av delar av Ukrainas territorium? Kanske för tillfället? Ryssland kan nu under det kommande året redovisa en folkmängd som inte minskat, men sedan är Ryssland säkert i gång igen med sin minskande befolkning. Putin, liksom Syfilis-Lenin, Stalin m fl, är fullkomligt inkompetent på att skapa välstånd av det slag som vi i demokratiska ”väst” ser som naturligt. Därför ser framtiden dyster ut, både för det ryska folket och för omkringliggande länder om inte något oförutsett inträffar, t ex att Putin plötsligt avsätts. Alla militärer är inte förtjusta i krigandet mot grannländerna vilket framkommit.

Likheterna med Europa 1937 – 1940 är slående. Sedan kom ju förslavandet av östra Europa 1945 – 1990 och skadeverkningarna av det lär bestå ytterligare många årtionden. Utan EU har det varit betydligt värre.

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. brorson

  Jag är ledsen, men jag tror inte att Putin kommer att anfalla Sverige, hur mycket du än försöker reta upp honom genom att kalla honom fula saker. Varför inte försöka reta upp den amerikanska presidenten i stället? Adolf Joe Bidtler låter väl maffigt? Nu får tyskarna laga mat när det blåser i Sverige, Så ska Putler straffas. Det har Bidtler bestämt.

  Och Huttqvist bör nog lära sig i vilket väderstreck Sverige ligger, när han fantiserar om att ett stopp för Natos östutfvidgning berör Sverige. För öster om de senaste Nato-medlemsstaterna ligger ju Belarus och inte Sverige.

  Om vi ska dra paralelller får vi gå tillbaka till efterspelet till första världskriget, när Tysklamd ensaamt fick skuldem för kríget och straffades hårt. För att få det, måste vi gå tillbaka tillföröelet till första världkriget, tillvFashoda-kompromissen 1875, när kolonialmakterna England och Frankrike delade upp Afrika mellan sig, och glömde att Tyskland ville vara med och dela. Så, Chamberlein hade nog förståelse för Hitlers krav på Lebensraum österut, när han träffade denne.

  Churshill förstod däremot att Hitler inte skulle nöja sig med Ryssland, utan fikade efter det som fanns bortanför Ryssand, nämligen Indien, som då var en engelsk koloni.

  • Gunnar F.

   Bra skrivet, ett nyktert inlägg till skillnad mot de enögdas artiklar i ämnet Putin👍
   Ps. tur att vi slipper NATO hönset Stollenberg snart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.