Ryssland mot avgrunden

Putin har successivt monterat ned de demokratiska institutionerna i Ryssland så att han sedan länge innehar den absoluta makten, det kan inte några enstaka piruetter i luften ovanför Kreml av den tidigare ”presidenten” Medvedev motsäga. Medan missilerna krossar Ukrainska muséer, statyer, bibliotek etc för att utradera Ukraina från historien kan det vara intressant att citera budskapet som krigsveteranen från överfallet på Tjetjenien Arkadij Babtjenko sänder till det Ryska folket.

”Ryssar, alla era historier om belägringen av Leningrad, om stridsvagnshindren som räddade Moskva 1941, om bärnstensrummet och den heroiska räddningen av monumenten i Tsarskoje Selo, om de nazistiska bödlarna, ni fattar väl att ni kan stoppa upp allt det där i röven nu? Ni lever i ett fascistiskt land, Fjärde Riket, som redan helt öppet bedriver en fascistisk politik med koncentrationsläger och tortyr i det egna landet och startar ett aggressivt fascistiskt angreppskrig mot ett främmande territorium, ni bär foton av era ockupantfäder, den röda fascismens soldater, samtidigt som ni ropar: Vi besegrade fascismen! Fattar ni inte vilka pundare ni är?”

Ord och inga visor av en ryss som överlevde kriget mot Tjetjenien. Tyskland under nazismen var det Tredje Riket, Ryssland är det Fjärde Riket. Putin har med mord och terror förvandlat Ryssland till en diktatur med absolut makt för Putin själv och odlandet av myter om ryssar som ett herrefolk med unika historiska rättigheter är desamma. Metoderna är desamma som t ex Hitlers bombterror mot bostäder och civil infrastruktur, med andra ord en klockren upprepning av Hitlers bombkrig mot London och andra storstäder i upptakten av ww2. Kampen i Ukraina handlar om rätten att leva i en civiliserad värld med internationella regler och domstolar som reglerar förhållandena mellan världens stater. Gangstrar som Stalin, Hitler, Mussolini, Pol Pot och Putin har ingen plats i en sådan värld.

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

  1. brorson

    Tjetjenien har aldrig varit en självständig stat, men utropades illegalt som en sådan av en f,d, sovjetisk flygöverste av tjetjensk härkomst. Det var upptakten till första Tjetjenien-kriget, Upproret slogs ner av Jeltsin. Därefter invaderades Tjetjenien av islamistiska terrorister, med krigsvana från ex-Jugolavien. Det var upptakten till andra Tjetjenien-kriget. Till listan av gangstrar bör du även foga ett antal amerikanska presidenter såsom Harry Troman, Lyndon Johnson, Richard Nixon, George W Bush jr och Barrack Obama, samt dennes vicepresident Joe Biden. USA har såvitt jag vet aldrig gått med på att även USA ska kunna dömas i någon internationell domstol. Ingen dömd = ingen skyldig?

    Hur ställer du dig för resten till Kiev-regimens finansiering av kriget genom stölder av privat egendom, som har konfiskerats av ukrainska medborgare, som godtyckligt har pekats ut som ”ryssar” för att något som de har skrivlt på Facebook?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.