Putlerjugend i Ryzzland

Hitlerjugend var som alla historiskt kunniga svenskar vet en ungdomsorganisation i Tyskland 1926-1945 med syfte att skapa fanatiska nazister och soldater. Det fanns en underavdelning för tjejer och deras främsta uppgift var att vara exemplariska nazister och i vuxen ålder föda rasrena ariska barn. Militära övningar med vapen och marscher var en viktig del i Hitlerjugends verksamhet för ynglingar.

Kamrat Putler i Ryzzland följer korpralen Hitler i spåren även på detta område genom att militära övningar ingår i den ryska skolans undervisning en gång per vecka. Bilder finns på ryska skolbarn som iförda uniformer och med trägevär genomför militär excercis. I Nazityskland pågick de krigiska övningarna i regi av Hitlerjugend men i Ryzzland är verksamheten inbakad i den reguljära skolans verksamhet. Putler har här gått ett steg längre än Hitler! För både Hitler och Putler var och är ideologisk fostran och indoktrinering av barn och ungdom en grundläggande idé. Putin gör sedan något årtionde bankrånaren och folkmördaren Stalin till rysk folkhjälte genom förfalskning av historien. De 20 miljonerna döda p g a den sovjetiska kommuniststaten och Stalin utplånas ur det ryska medvetandet.

Ryska barn inskolas i föreställningen om den ryska rasens historiska överhöghet i den Ryska federationen och i de närmast omgivande länderna som anses tillhöra Rysslands buffertzoner. Till dessa zoner hör Sverige, Finland, Polen, Västtyskland, Ungern och dessutom de europeiska länder som hörde till östblocket 1945-1990. Baltstaterna är naturliga delar av den ryska federationen anser Putin och hans anhang. Putin anser alltså att Ryssland har rätt till ett betydligt större ”lebensraum” än Ryssland av idag. Denna ”rätt” finns inte i några internationella avtal utan är fria fantasier i Putins febriga nazzehjärna.

Detta virriga tankegods finns inte bara hos Vladimir Putin utan i sann Hitleranda håller sig Ryzzland med egna ideologer som t ex Alexandr Dugin vars dotter mördades i ett attentat för något halvår sedan. Ryska herrefolksfantasier hör inte hör hemma i vår tid!

Nationalistiska föreställningar finns även på andra håll i världen, t ex i Nordkorea och Eritrea. Eritrea är bekant som en av världens värsta diktaturer som t ex håller den svenska journalisten Dawit Isaak fängslad sedan 2001 utan rättegång. I Eritrea börjar skoldagen med uppställning på skolgården i klasskolonner och i stram givakt och under andakt beskådar elever och lärare flagghissning och lyssnar till nationalsången som flödar ur stora högtalare. Därefter marscherar klasserna taktfast och under tystnad och noggrann kontroll av lärarna till sina klassrum där de på kommando tillåts sätta sig. Jag har själv sett spektaklet på en privat inspelad film. Låter inte dessa skolrutiner som en våt dröm för ett svenskt politiskt parti?

Etiketter: , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. brorson

  Ingen vet säkert vad som har hänt och än mindre vad som kommer att hända i de f.d. sovjetrepublikerna i Östeuropa (särsk. Ryssland, Vitryssland och Ukraina). Min gissning är att Putin har vunnit och sitter säkrare en före kuppförsöket. Och att Prigorzjin har förlorat. Och för det har jag kallats ”Putin-kramare”, med min ”brist på kritik” mot Putin, som en enda motivering, av en person. som själv verkar trott att upprorsförsöket skulle sluta som 1917., när de krigströtta ryska soldaterna anslöt sig till bolsjevikerna.

  Vilka fantasier! Samma person har skrivit: ”Det system han (Putin) står för blev fel redan då Sovjetunionen föll samman”. Det kan man säga. Och visst kan man spekulera hur något slags ”demokratisk socialism”, som troligen var Gorbatjovs vision, hade fungerat i praktiken.. Men hade Putin något annat val (om han inte hade valt att helt avstå från politiken) än att verka inom det politiska system, som skapats under Jeltsin-eran och enligt vissa blev fal redan från början? Jag tror faktiskt att om Sovjetunionen inte hade kollapsat, när detta skedde utan överlevt några år till, så hade kanske det ekonomiska systemet kunnat reformeras i grunden genom datoriseringen.

  Vad som utmärker planhushållningen är allokeringen av resurser till strategiska sektor av ekonomin, särskilt produktionen av krigsmateriel. och bristen på konsumtionsvaror. Vilket folket står ut med under krig och överhängande krigsrisk. Men vid Gorbatjovs makttillträde hade Sovjetunionen haft fred i fyrtio år och det var stora obalanser i ekonomin. Bristen på konsumtionsvararor hade lett till överflöd på pengar (= stora sparkapital i privata händer). Med stora delarf av den strategiska industrin fortfarande i statlig ägo och en partitiell återgång till planekomin (som inte är någonting nytt och okänt i Ryssland) tror jag att Ryssland kan klara både ett militärt krig och ett handelskrig längre än vad både Biden och den svenska regeringen tror.

  Jag tvivlar inte på att Putins starka stöd i de ryska presidentvalen beror på både tur och skicklighet – att han lyckades bringa ordning i det totala ekonomiska kaos, som Jeltsin och hans amerikanska rådgivare hade lämnat efter sig. Om de åsikten gör mig till en ”Putin-kramare” är jag då också en ”Biden-kramare” eftersom jag tror att Biden vann det amerikanska presidentvalet – och att Trump alltså hade fel i sina påståenden om valfusk. Det är visserligen sant att Biden-röster räknades, vilka inte hade räknats i ett svenskt riksdagsval, och att Biden kanske vann tack vare de rösterna. Men i USA gäller amerikanska delstatslagar och inte visioner om ett annat valsystem.

  Privata legosoldatbolag, som kan hyras av en stat som inte vill bli formellt inblandad i krig i andra länder, är ingen rysk uppfinning. Och har för det nya Ryssland ungefär samma uppgifter som de kommunistledda gerillarörelserna hade för Sovjetunionen. Men Wagner behövdes inte längre för det syftet i Ukraina, sedan Ryssland helt öppet blivit en krigförande part i Ukraina. Prigorsjin hade därmed blivit mer till besvär än till nytta för den ryska krigsinsatsen, varför den ryska försvarsmakten – med Putins stöd – ville att de krigsvana Wagnersoldaterna skulle ställas under dess befäl. Men nackdelen med att helt eliminera Prigozjin var att i så fall skulle Wagner-soldaterna i Afrika bli utan chef.

  Resultatet hittills har blivit det bästa tänkbara för Putin, Som Lukasjenkos fånge i Belarus har Prigozjin att lyda order som ges av Putin, men vidarebefordas av Lukasjenko. Vad som kommer att ske med de Wagner-soldater, som får en fristad i Belarus. .Men att de kommer att sättas in i ett angrepp mot Kiev tror jag inte. Jag tvivlar inte på att de krigsvana Wagnersoldaterna kan lyckas i ukraina med det som de misslyckades med i Ryssland, nämligen att inta fiendens huvudstad.Men det tror jag inte att Putin kommer att tillstyrka. Det vore alltför farligt för Putin själv. Med Prigozjin som diktator i den näst största f

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.