Förbjud omskärelse!

Kan inte begripa varför vi ska tillåta stympande åtgärder på försvarslösa barn på grundval av hedenhösa föreställningar, religiösa eller andra. Efter mycket beslutsvånda är omskärelse av flickor förbjuden, men mycket tjafsande var det. Nu kräver läkare återigen för femtielfte gången att stympande omskärelse av nyfödda gossebarn ska förbjudas.

Genast dyker protesterna upp från rabbiner och andra som talar om "kulturell identitet". Icke omskurna pojkar och män skulle drabbas av "identitetskris". Jag tror att identitetskrisen uteslutande är ett problem för knivmännen. Och hur vet man att de män man möter på stan är omskurna eller inte? Det kan väl bara vara ett "problem" för nudister på nudistbad. Jag handlade mjölk och bröd idag i min dagligvarubutik och kunde inte upptäcka vare sig det ena eller det andra. Min uppfostran avhöll mig från noggrannare studier. Ingen behövde alltså lida i butiken vad jag förstår. Vem-vilka lider och varför? Skulle vi gå efter bokstaven i 2000-4000-åriga böcker är det mycket häftiga saker som skulle äga rum långt utanför dagens civiliserade beteenden.

Det är förbjudet i dag att med kniven ge sig på hundars svansar, s k kupering. Ge nyfödda pojkar ett motsvarande skydd som gäller för hundar. Bort med kniven från skapelsens underverk!

Riter som utövas med kniv på andras kroppar får det att gå kalla kårar utefter min rygg. Detta handlar inte om religionsfrihet utan om religionstvång. Befria oss från sådant ociviliserat tvång.

Etiketter: , ,

7 kommentarer

 1. lelleson

  Bra talat.
  Förbjud könsstympning av barn.
  Det ska bara stoppas och förbjudas.
  Punkt och slut.
  Alla som säger något annat bör polisanmälas för planerande av könsstympning av barn.

 2. RWR

  Tror nog att det är andra djupare orsaker än glädjen hos knivmannen!

  Vad gör att unga individuellt vackra människor lägger sig under knivmannen eller knivkvinnan för att uppnå ett ideal?

  I övrigt håller jag med!

 3. Isak

  Förbju all stympning under 15. Förjud all demasker-
  ing av ansiktet i alla offentliga rum. Förbjud alla uni-
  former och religösa attribut på offentlga platser.

 4. Håkan Rombe

  Svar till Isak (2011-11-20 00:21)
  Jag förstår din idé. Omskärelse är för det mesta dold i det offentliga rummet. Vad jag kan sluta mig till efter studier på Konsum. Jag kan acceptera att vissa yrkesgrupper har uniform på sig i det offentliga rummet, generaler (utom kungen då förstås som enbart är en julgransgeneral, präster, poliser, räddningstjänsten etc. De måste ju kunna gå in och ta sig en öl någonstans på väg hem eller till jobbet. Men när vanligt folk och kriminella uniformerar sig är de ute efter att dela in människor i det offentliga rummet i ”vi och dom”. Egentligen en ständigt fortgående demonstration. Grogrunden för intolerans och i dess yttersta form inbördeskrig. Vi kan ju börja med att förbjuda uniformering på arbetsplatser, även skolor, restauranger etc. Att behöva sitta intill ett uniformerat gangstergäng typ H Angels på en bar får då mig att vilja spy, d v s jag lämnar då stället och går någon annanstans för att slippa slöddret. Men var går gränsen? Rockslagsmärken? Krigsmålning i form av tatuering? Att folk klär sig som kråkor är en helt annan sak. Det är ju individualism som avviker helt från politiska, kriminella och religiösa kårer. Självmarkerande, vill man se ut som en hippie eller yrkesgangster (HA) får man knappast jobb i besöksnäringen, på bank eller i butik.

 5. The Mutilated East

  Vet Håkan vad världens minsta bok heter?
  Judiska Idrottstjärnor! hehehe
  (knäppt skämt! men inte för oss idrottfixerade som vet att semiter icke existerar på högre nivå inom sportens värld.
  Man måste kanske va kiropraktor,massör eller läkare för att annars förstå skämtet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.