IKEA i Saudiarabien.

Efter att kungen och handelsministern varit på handelsresa till detta medeltida land och uppvaktat den styrande klanen med presenter råkar så IKEA illa ut i mediadrevet. IKEA har anpassat sig efter landets regler vilket lär vara en god idé om man vill sälja där. Jag tycker hjärtligt illa om regimer som förtrycker kvinnorna efter hedenhösa regler och som förtrycker det fria ordet. Frågan är dock om Sveriges regering ska ha hjälp av de multinationella företagen med utrikespolitiken eller sköta den politiken själv. Man kunde börja med att ta kungen i örat och vrida om lite lämpligt.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Hans

  Intressant att de svenska medierna tar upp detta så inne H-vete stort.
  Jag har kollat in och även pratat med en del internationella kontakter jag har och ingen, jag sa INGEN bryr sig om detta. Alla utanför vårt femenistiska land förstår varför ett stort internationellt företag anpassar sig till marknaden. Varför ska ett FÖRETAG stå för den svenska idiotin…

  Hans Norberg

 2. Roger

  Tycker oftast du skriver bra om saker som jag håller med om. Men förstår inte ditt hat till kungahuset? Jag ser det som något som utmärker sverige och vår historia och en symbol som vi kan få oss att känna oss som ett folk. Kungen har ju som vi alla vet ingen makt utan är bara en mycket bra reklampelare för sverige som våra exportföretag har stor nytta av.Slotten dom bor imåste ändå staten betala underhåll på för staten äger dom så det är lika bra nån bor i dom. Tycker du kan reta upp dig på mycket annat som är mycket mer fel i samhället tex alla moskeer som byggs i Sverige och den kvinno syn som följer med det…!

 3. Håkan Rombe

  Svar till Roger (2012-10-03 00:27)
  Jag har inget hat till kungahuset, d v s människorna i den släkten. Kungen är inte skyldig till att bli kung utan en oförutsägbar natur har satt honom på den posten utan att han har natura förutsättningar för jobbet. Som offentlig person måste han tyvärr utstå en hel del satir och uppslag till satir finns i stor mängd. Det är vi alla röstberättigade i riket Sverige som rår för att vi håller fast vid den historiska och odemokratiska kvarlevan ärftlig monarki. Min måltavla är alltså egentligen de svenskar som hyllar odemokratin monarkin. Vi har religionsfrihet och det innebär byggande av allehanda typer av kyrkor och tempel. Det stör mig inte så länge det demokratiska Sveriges spelregler respekteras. Alla nya svenskar kommer att assimileras i vårt samhälle vilket historiskt alltid skett vid folkomflyttningar. Kvinnoförtryck, månggifte, sexuellt betingad knivbeskärning av underlivet på barn etc har jag kritiserat hårt vid otaliga tillfällen. Historiskt sett är kristendomen ganska blodsbesudlad genom avrättning av ”feltänkande”. I Sverige även bränning av kvinnor (kallade häxor) på bål.

 4. Håkan Rombe

  Svar till Hans (2012-10-01 21:35)
  OK. IKEA kunde ha varit mindre undfallande. Det är bra om företagen provocerar det patriarkala förtrycket i Saudiarabien så där lagom. Kvinnorna i Saudiarabien gynnas nog av att det kommer inpulser utifrån genom handelsutbyte. Vi gör affärer med Kina, Cuba, Iran m fl suspekta regimer så varför ska IKEA avstå från goda affärer i ett land som besöks av bugande svenska kungar och statsråd???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.