Nato garanterar inte vår säkerhet

USA:s ambassadör deklarerar nu mycket tydligt att NATO endast ställer upp för sina medlemmar. USA som tidigare har haft planer på att hjälpa Sverige vid en kris backar nu och ägnar större intresse åt Stillahavsområdet och ger Europas länder större ansvar i NATO. Som ambassadören säger, det är för sent att teckna en brandförsäkring när det börjat brinna. Säkerhetsläget i vår del av världen har avsevärt försämrats på bara ett fåtal år tack vare Putins ambitioner att erövra alla områden där det finns någon folkgrupp som talar ryska. Putin använder utpressningstaktik närhelst han ser en chans. Han eldar på de nationalistiska brasorna i grannländerna. Risken är mycket stor att vi endast sett början. Putin är snart lika stor hjälte i Ryssland som Adolf Hitler var i Tyskland efter 1935. Olympiska spel och allt det som kommer sedan.  Europa förvandlades från ett fridens område till helvetet på jorden på bara drygt 10 år, 1930 – 1940. Det är inte säkert vi får 10 år på oss den här gången. Vi har sett vad sjuklig nationalism kan ställa till med 1935-1945 i Europa eller Jugoslavien på 1990-talet.

Vi har fått ett tydligt budskap när det gäller NATO även från NATOS generalsekreterare Fough Rasmussen. Nato riskerar endast sina soldaters liv för medlemmar. Sveriges regering och riksdag bör snarast sluta tassa runt den heta gröten och ta sig samman för folkbildning i försvarsfrågan. Sveriges folk har desinformerats i snart 70 år om vår egen förträfflighet i form av den lögnaktiga neutraliteten som närmast liknar en besvärjelse som tas fram i stället för hederliga argument. När det gäller hederlighet kan man ju ta en diskussion om hur hedervärt det är att ställa sig neutral i en konflikt mellan diktaturer och demokratier. Som vi gjort utan att blinka! Ett nytt kategoriskt imperativ:  Du skall inte hjälpa din nästa om din nästa blir överfallen av en våldsman eftersom det är höjden av moral att i sådana fall vara neutral. Du kan försvara dig inför dina barn att du nådde landets högsta moraliska nivå genom att förklara dig neutral när offret attackeras.

USA:s ambassadör har lämnat sitt budskap till våra politiker. Vår framtida säkerhet ligger i vågskålen. Kommer ambassadören ens att få ett svar??

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sverige-bor-ga-med-i-nato_3503272.svd

http://mobil.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-forst-artsoppa-och-bensin-sen-nya-jas-plan/?brs=d

Etiketter: , , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Lars Levinson

    Det är väldigt oroande det som sker just nu. Vi befinner oss i fullskaligt propaganda krig med desinformation. Det är svårt att bilda sig en ordentlig bild över läget, även om man försöker vara kritisk till den information som finns. Min uppfattning är att när det sker sådan här kraftsamling av desinformation är det stora och farliga saker på gång och den som utmålas som den fulaste fisken inte med säkert är det. Att medias rapportering är helt objektiv om Ukraina krisen ser jag som föga trolig. Jag utesluter inte att Obama och Putin är båda lika dåliga kålsupare som är förmögna att starta något som kan utväcklas till ett nytt världskrig, Gud förbjuder. Låt oss leva i fred!

    http://www.utro.ru/2008/12/26/peredovica/
    Jag kan inte bedöma äktheten och kan ej ryska men Google translator ger en hint om innehållet. Jag länkar detta för att visa på att det finns även rapportering som motsäger det vi får via vår nationella media.
    Va kritisk till all rapportering som sker oavsett om det kommer från öst eller väst!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.