Putin + SD + UKIP

Att Putins tyranni och SD står varandra nära ideologiskt är inte svårt att upptäcka. Nationalism, homofobi, EU-fientlighet, USA-fientlighet och intolerans är några beröringspunkter. Le Pen i Frankrike mottar stora belopp från Ryssland till sitt parti och hon lär vara en frekvent gäst i Moskva. Putin älskar separatistpartiet UKIP i Storbritannien och kärleken är tyvärr besvarad. I Europaparlamentet bildar extremhögern, där SD, UKIP m fl ingår, en enad front för nedmontering av det samarbete i Europa som gett oss fred i 70 år.

I Ryssland ingår numera alla dominerande massmedier i Putin-koncernen, liksom domstolarna och KGB. Alla som på allvar utmanar Putins diktatur sätts i fängelse och man kan säga att Putin nu kopierar Adolf Hitler i sättet att styra och behålla makt. Mord på journalister är vanligt förekommande och vem minns inte mordet i London på fd KGB-officeren Litvinenko med det hemska giftet Polonium. Fd KGB-officeren Putin kan mycket väl ha ett finger med i spelet, KGB-kompisar emellan.

Vi har alltså ett parti i Sverige som som står på Putins sida ideologiskt och även ställer sig på Putins sida i de beslut som tas i Europaparlamentet. Carl Bildt fruktar ett storkrig i världen under 2015. Vi kan bara hoppas att det inte kan beskådas från Gotland! Och Gotland förresten, med Gotland i sin hand har Putin inringat NATO-länderna Estland, Lettland och Litauen. Finland kan också beröras. Sverige och Finland har det gemensamt att de inte åtnjuter NATO:s beskydd.

Tycker man att mardrömmar är spännande upplevelser kan man läsa den kända journalisten Masha  Gessens bok ”Mannen utan ansikte”. Hon avslöjar obarmhärtigt Putins natur och använder t o m beteckningen psykopat. Putin har ändrat Rysslands författning så att han nu kan sitta i två sexårsperioder till. Det finns anledning till oro. Diskussionsklubben ”Folk och Försvar” i Sälen har en hel del att dryfta. Det känns som det politiska käbbel vi hört de senaste månaderna borde ändras till tal om vår nations framtid.

http://www.expressen.se/ledare/sa-hissar-sd-vit-flagg-for-vladimir-putin/

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Marianne R Johansson

    Nu är jag ju fortfarande optimist, och förstår inte riktigt vad Putin ska med oss till? Men men, lite mer fundersam har jag ju blivit över hans strategi, efter de kränkningar vi faktiskt har bevis för, har förekommit! Och att Putin är långt ute på högerkanten är inte alls nåt nytt! Högerextrema och kommunist diktatur, nä jag ser ingen skillnad!

  2. Anders Hansson

    Putin är väl som alla andra ”stora ledare” i öst har varit i alla tider. Skillnaden är att nu med dagens teknik får resten av världen veta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.