Putin hotar Danmark

Putins ambassadör i Danmark hotar Natomedlemmen Danmark med kärnvapen! Ryssland är nu i samma klass som Kim Jung Un:s skräckvälde i Nordkorea, d v s de enda länder efter världskrigets slut som hotar andra stater med kärnvapenkrig. Anden är därmed släppt ur flaskan!  Hotelser som tidigare betraktats som outtalbara flödar ur Putinregimens munnar. Putin gör sig till stor hjälte i Ryssland genom att bekänna att han var fullt beredd att använda kärnvapen mot Ukraina vid erövringen av Krim. Sådant visar vilken paranoid och rent ut sagt galen person som Ryssland ser som sin nye tsar.

Det måste först konstateras att NATO som bl a Danmark och Norge är medlemmar i är en försvarsorganisation för fria och demokratiska stater. NATO:s antimissilförsvar som Putin nu angriper verbalt är helt defensivt. De demokratiska staterna i NATO har absolut inga planer på att erövra landområden från Ryssland med hjälp av kärnvapen eller vilka vapen som helst. Ryssland behöver inga försvarsstyrkor för att försvara gränserna mot Norge, Finland, Baltstaterna, Polen etc men för att uppvigla det egna folket målas befängda hotbilder upp och stora styrkor förläggs nära nämnda länders gränser. Klassiska diktatorsfasoner.

Putins hotelser mot Danmark är naturligtvis riktade mot alla andra NATO-medlemmar och även presumtiva NATO-medlemmar som Finland och Sverige. Ryssland införlivar gradvis Finland och Sverige i sin intressesfär och FSB:s subversiva verksamhet i vårt land har ökat markant de senaste 15 åren. De som inbillar sig att debatten i Sverige om medlemskap i NATO är fri och obunden är förda bakom ljuset av Putins psykologiska krigföring. Putin lurar sitt eget folk uppåt väggarna genom sin närmast totala kontroll över nyhetsförmedlingen i Ryssland med lydstater och dessvärre påverkar Putin redan debattklimatet i Sverige i avsevärd omfattning. Det sker genom egna agenter men även genom Putins nyttiga idioter i Sverige. Vissa skriver t o m debattartiklar i Dagens Nyheter.

Det finns forskare som säger att Sverige redan passerat den tidpunkt när vi i demokratiska val och obundet skulle kunna folkomrösta om NATO-medlemskap. Vi glider alltmer in i rollen som lydrike till Ryssland. Det får åtminstone mig att resa ragg. Gör tillräckligt många andra sammalunda skulle vi kunna bli NATO-medlemmar och visa Putin att han kalkylerade fel.

Men räkna med att den paranoide Putin kommer att öka sina hotelser varje gång NATO-frågan blir aktuell i Sverige. Vilka kommer då att vika sig? Vi ser redan embryon till svar på den frågan!

http://www.expressen.se/kvallsposten/danmark-hotas-av-rysk-ambassador/

Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Det är tyvärr så att Sverige är ett militärt vacuum. Och tomrum brukar kunna fyllas med egna trupper eller en aggressiv grannes trupper. De simmar ju redan runt i Stockholms skärgård och förbereder saker. Det finns säkert förberedda likvideringar av svensk nyckelpersonal, t ex JAS-piloter och högre militärledning. Sådant höll man ju på med också under Sovjetdiktaturen.

 1. Håkan Rombe (inläggsförfattare)

  Jag har ju gått hårt åt den paranoida ledningen i Kreml på senare tid vilket säkert alla mina läsare märkt. En intressant utveckling är att det börjat komma kommentarer som försvarar Putin och anklagar ”väst” för att förbereda anfallskrig mot Ryssland. Rysslands anfallskrig mot sina grannar börjar kosta de ryska medborgarna stor levnadsstandardsänkning och det kan en diktatur hålla på med. Det kan däremot inte demokratier hålla på med för då byter man regering i nästa val. De kommentarer som börjat dyka upp är skrivna på knagglig svenska och kommer från avsändare som är svåra att spåra. Jag misstänker att det är av Putin avlönade subversibla element som är i farten. Övervintrade troende kommunister är en annan möjlighet. De har ju lätt för att ta Putin i famn för han är ju emot den enligt deras mening store satan, USA plus EU.

 2. Håkan Rombe (inläggsförfattare)

  Och jag tar numera inte in misstänkta kommentarer från s k nättroll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.