Moderaterna och NATO

Äntligen börjar moderaterna vara ”i tiden” i denna viktiga fråga. Kinberg-Batra har meddelat att moderaterna nu driver NATO-frågan och att NATO blir aktuellt under nästa valperiod från år 2019. Detta meddelades igår och jag inväntade med spänning medias reaktioner. Ingenting, nästan, hände så jag utgick ifrån att geniknölarna masserades på redaktionerna. Idag kommer resultatet. En tidning har efter stora ansträngningar hittat en forskare som varnar för Putins reaktioner om vi går med i NATO. Man behöver väl inte vara forskare för att förstå att Putin blir sur om Sverige och förhoppningsvis även Finland går med i NATO. Låter inte precis som någon upptäckt i Nobelprisklass! Sedan kommer väl Hans Blix och Sven Hirdman störtande i vanlig ordning.för att framlägga Putins syn på sakernas tillstånd i Sverige.

Sverige (och Finland) har all rätt att se om sitt hus p g a den ryske diktatorns hänsynslösa beteende mot sina grannländer. Jag säger ”diktator” eftersom demokratin monterats ned i Ryssland de senaste 15 åren. Putin föraktar svaghet och han har ofta fullt upp med sin sura mage när han bevittnar våra hittillsvarande ”kraftansträngningar” för att stärka vårt försvar.

Hur det går när man gör sig underdånig och ständigt slickar ledarvargen i mungipan visade jag i min förra blogg om Norge 9 april 1940. Norge vågade inte mobilisera i tid för att inte göra Adolf Hitler sur. Här i Sverige finns det gott om folk som nu i samma stil slickar Vladimir Putin i mungipan. ”Vara snäll” har man ingenting för när det gäller gossar som Adolf Hitler, Josef Stalin, Vladimir Putin, Pol Pot, Mao Tse Tung för att ta några exempel ur planetens värsta diktatorer. En himla tur att folk börjar vakna upp och se faran med att hylla ”neutraliteten” när den inte funnits och under alla omständigheter spelat ut sin roll i 70 år. NATO-frågan blir en valvinnare i nästa val för partier som vågar driva frågan om medlemskap.

Etiketter: , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Mr Cool

  Det du skriver är klockrent Håkan och förglöm ej att ryssar betraktar varje vilja till förhandlingslösning som svaghet. Det enda dom respekterar är styrka, ekonomisk eller militär. En socialist som titulerar sig chefsekonom jämför Rysslands militära budget med NATOS och menar att det är NATO som rustar upp. Det ekonomen ”avsiktligt” bortser ifrån är bl.a. skillnaden i lönenivån på en amerikansk sergeant kontra rysk dito. Denne tänker inte ens tanken att krigsmateriel i alla dess former är billigare att producera borta i öst så en jämförelse rätt av i pengar är helt orealistisk. Förglöm ej heller Rysslands satsning på landstigningsförband och fundera i vilket hav dessa sannolikt är avsedda för.

 2. Håkan Rombe (inläggsförfattare)

  Putingänget satsar numera drygt 4 % av BNP på krigsmaskineriet. Siffran blir väl högre eftersom krigssatsningarna fredas från nedskärningar när ryska ekonomin backar rejält. Sverige ligger på ca 1 % inklusive JAS och efter ”satsningarna” de närmaste 5 åren ligger vi väl kvar på 1 % om BNP ökar enligt förväntningarna med upp till 3,5 % per år. Krismedvetenheten i Sverige är väl i klass med den som rådde på 1930-talet.
  En privat fundering. OM vi börjar staka ut vägen mot NATO borde Gotland förstärkas rejält med bl a pansarregemente och kustartilleri med sjörobotar mm. Dessutom borde det pinsamma larvet med att det skulle ta 5 år för miljötillstånd att återanvända skjutfältet. Det är så man kan gråta. Och Putin han garvar väl nästan ihjäl sig! Vi förser despoten med allt vatten han behöver till sin kvarn.

 3. Strategen

  Gotland är i framtiden ett enormt viktigt strategiskt läge för etablering av ballistiska kärnvapen.
  ett framtida krig med ryssland, kommer inte att ske med konventionella vapen. Vapenbärande robotar med kärnladdningar är mycket sannolikt och Gotland är ur räckviddssynpunkt till Moskva ett ypperligt läge. NATO bör naturligtvis vara mycket intresserade för en svensk anslutning. Då man kan installera avfyrningsramper på en ö i Östersjön och inte behöver oroa sig för vedergällningsattacker på eget territorium

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.