Proppskåpet har brunnit.

 Så drastiskt uttrycker sig PJ Anders  Linder i SVD om försvarsministerns oro över "läckorna" i försvaret och Försvarsmaktens inledda utredning.

På militärt språk kallas försvarsministerns oro och åtgärder för avledningsmanöver. Vi förväntas vända blickarna från det faktum att JAS börjat uppträda som markstridsfordon och i stället intressera oss för "spionjakten" som startat.

Klart som korvspad att det är fullkomligt oerhört att vi skattebetalare får reda på det Putin sedan månader tillbaka redan vet om vår bevakning av luftrummet. Sanningen är lögnarens största fiende.

"Vår beredskap är god" har vi ju hört förr, t ex 1939.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Fred

  Om de inte vore så förbålat ”öppet” det här samhället ibland, klart att ryssen vet allting och tar tillfället i akt kartlägga det svenska försvaret ordentligt. Jag föreslår vi sänder efter en rapport hur de svenska försvaret ser ut, det vet de bättre än oss. De leker ju bara med oss. ÖB i sin uniform är väl att likna med skrivbordsprodukt med lite komplicerade detaljer som hör ritbordet till.

 2. Fred

  Folkpartiet är delvis delaktiga i det här genom de skattesänkningar Reinfeldt genomfört. Givetvis måste ju pengarna tas någonstans. Jag tycker ni står med fötterna på två olika ställen och begär saker som ni själva förvållat.

 3. Håkan Rombe

  Svar till Fred (2013-04-28 11:18)
  Enkelt. Kamrat 30 % slår alltid kamrat 7,5 %. FP är nog regeringens försvarsvänligaste parti. Bättre vara där än i opposition.

 4. Håkan Rombe

  Svar till Fred (2013-04-28 09:31)
  ÖB och försvaret har bara att göra som riksdagen- regeringen bestämmer och så bör det vara. Vi får engagera Putinleaks för att ta reda på vad vi får för skattepengarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.