Ingen kommunal butiksbyggnad i Storuman

Kommunfullmäktiges beslut 17 juni 2014, med ett antal reservanter, att bygga ny butikslokal åt XL-Bygg för minst 17 miljoner har upphävts också av Kammarrätten. I både Förvaltningsrätt och Kammarrätt är beslutet enhälligt. Vi som överklagat beslutet har alltså fått klockrent rätt i båda instanserna. Beslutet var olagligt.

Det finns möjlighet begära prövningstillstånd i Högsta Förvaltningsdomstolen men med enhälliga domar i båda underrätterna är det slöseri med tid att ens försöka. Prövningstillstånd är utomordentligt sällsynta när underrätterna är helt eniga. Fortfarande saknar skattebetalarna socialdemokraternas motiv för att gå med på butiksbygget. Tystnaden inför och efter fullmäktiges beslut har varit öronbedövande! Dags för centeralliansen att ägna sig åt annat än ”Hitte-På-Politik”! Utmaningar inom skola, kultur, fritid och omsorg saknas inte!

Kanske läge att t ex börja fundera över slukhålet Storuman Energi och beslutet i fullmäktige för 3 år sedan att kommunens aktieinnehav i bolaget skall avvecklas. Jag återkommer inom kort med en analys av de senaste 4 årens stora förluster och det prekära finansiella läget. Ännu ett aktieägartillskott vinkar om hörnet.

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. Erold

    Jag blev förvånad att inte KF ville genomlysa och få ett klartecken att detta bolag inte har några brister,så att vi beslutare kunde få mer kött på benen innan vi går vidare med detta halvägta kommunföretag,vi har ju redan gått back med ca 13 miljoner de senaste 3 åren,och vi har inte sett nån tydlig framtidsekonomi ,att dessutom höra från koncernchefen att det ” troligtvis”kommer att bli ett nollresultat känns lite väl tveksamt…..Vi har ju krav på energibesiktningar,ovk besiktningar och krav det ena och det andra ,men kommunens dryga 30 politiker verkar inte intresserade av att få reda på fakta…..sila mygg å svälja kommunkameler

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      Om man tittar på bokslutet för år 2014 har eget kapital sjunkit till knappt 5 miljoner från 12,5 milj år 2012. Aktiekapitalets nominella värde har jag inte uppgift på men säg att det är 15 milj. Aktieägarna har tillskjutit 12,5 milj efter monsterförlusten 2011 på 16,5 milj. Vad jag kan förstå har så mycket förbrukats av aktiekapitalet (50%) att en kontrollbalansräkning måste upprättas. Det verkar vara läge igen för ett aktieägartillskott och då får Storumans skattebetalare återigen dra åt svångremmen för att hålla igång cirkusen. För att kunna göra en bra analys skulle jag behöva den fullständiga årsredovisningen för åren 2011 – 2015 och jag får väl söka mera. Bokslutet för år 2015 blir väl inte offentligt förrän om någon månad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.