Umeås Bästa – världsunika – Simarena-idé med strömmande vatten i simkanal ger simvågen med lazy swimming och nya simgrenar i äventyrssim!

Umeås Bästa – världsunika – Simarena-idé med strömmande vatten i simkanal ger simvågen med lazy swimming och nya simgrenar i äventyrssim!

NU PÅ GOOGLE OCH ÄVEN MED ÄVENTYRSMUSIK!

Äventyrssim och lazy swimming är redan världskänt genom Google, så nytt att sökmotorn först undrade om det gällde äventyrsmusik (och då har också Google gissat/spått rätt, för musik bllir det givetvis vid äventyrssimmande för att höja stämningen och göra allt mer lockande)

Menade du: äventyrsmusik 

Sedan snart två år tillbaka har jag arbetat med att konkretisera mina simidéer i en ny simarena. Ett konkret resultat är boken Umeås Bad Historia och Framtidens Simning från november 2011. (Redigering/layout: Adrian Bengtson, Adagio design, Umeå)

MED FLYTTBARA LÄKTARE ÖVER SIMKANALEN KLARAS ALLA SM, 25:A/50:A

I boken finns nedan illustration (Mats Edvardsson, Teknisk Illustration Umeå) som visar 50:x25:a, djup/hopp-, undervisningsbassäng, simkanal 100 m, vattenfall, strandbad och vattenrutschkanor. Bilden t h visar hur simkanalen kan övertäckas och ha flyttbara läktare och klara alla SM-tävlingar, 25:a och 50:a. 

 

Simföreträdare i olika klubbar och hos andra som tränar i bassänger, triathleter och löpare, gillar simidéerna, särskilt det nya med simkanalen och det nya däri äventyrssim samt lazy swimming i medströms. Även från idrottsforskarhåll är man positiv.

I en utveckling av ovan SIMARENA har djupbassängen (hopp) och grunda bassängen (simundervisning) lagts intill varandra och då följande utseende i en isometrisk illustration (ME).

VÄRLDSUNIKT: ÄVENTYRSSIM, 500 M T O R MELLAN BASSÄNGERNA

Innehållet i Simarenan kan kopplas ihop och ger en världsunik simidé, ÄVENTYRSSIM (se nedan) där man startar längst ner, simmar 50 m, upp, ner i djupbassängen, upp, springer i grunda bassängen, ner i simkanalen medströms 100 m, ner i vattenfallet och strandbadet, upp, till vattenrutschkanan, ner och tillbaka samma väg, nu motströms, och till slut i mål där starten var.

500 m blir banan. Tanken är att tävla som i skidsprint, först individuella lopp med intervallstart, sedan rangordning med heat om 4-5 tävlande, kvarts-, semi- och final. Pubiken kan röra sig mellan bassängerna och följa de som tävlar eller sitta på läktare och heja på.

ÄVENTYRSSIM                  OCH          LAZY SWIMMING

LAZY SWIMMING GLIDER I MEDSTRÖMS MED LUGN MUSIK

Som kontrast till detta häftiga och säkert rätt jobbiga finns då LAZY SWIMMING i simkanalen där man, med lugn musik, glider i medströms. Ovan t h är en lite lyxigare bild på hur en sådan simkanal se ut. (Design: Samuel Bengtson, Essbild, Stockholm)

SIMARENAN FLEXIBEL OCH BYGGBAR I ETAPPER ELLER IHOP MED ANNAT

SIMARENAN har också en flexibilitet i byggnationen, att bygga den i etapper, alla delar i den takt beställaren vill. Eller välja en av delarna och avvakta utvecklingen. Eller ta en av delarna och docka till existerande simhallar eller andra idrottsanläggningar, Se nedan uppdelning av illustrationen högre upp. 

Simkanalen kan också byggas i ett eget hus eller dockas till annan simhall/idrottsanläggning och därmed ge synergieffekter.

Simkanalidéerna har också blivit medialt intressanta. i VK-reportage nyligen, 26/4, var betoningen på den nytta simkanalen ger för vattenlöpning/springsim, både för rehab och alternativ träning för alla idrotter.

HUR SKA DÅ UMEÅ BLI FÖRST MED DESSA NYA OCH ÄVEN VÄRLDSUNIKA SIMIDÉER? GÅR DET ATT HOPPAS PÅ S-KOMMUNALRÅDET LENNART HOLMLUNDS BESKEDET I E-BREV DEN 19/4 TILL MIG:

 "Men du som vet bäst i allt och vet hur ekonomin är,  bygg ett bad själv så slipper vi ." "Du skulle ju bli rik om dina idéer höll och att du fick bankerna med dig och sim klubben"

OCH UR BLOGGEN OM MIG SOM ARBETSLÖS BADEXPERT:

"Jag vet inte vart den personen har marken men om han lägger in ett planförslag ska vi vara positiva." 

HÄR ÄR DÅ MÖJLIGA LÄGEN DÄR SIMARENAIDÉERNA RYMS HELT/DELVIS, NOLIA, I 20, HAGA, NYDALA OCH CAMPUS

ELLER STÅR HOPPET TILL CENTERPARTIETS GRUPPLEDARE MATTIAS  LARSSON SOM I HELGEN SKREV ATT CENTERPARTIET ENSAMT INTE KAN PÅVERKA FÖR EN FÖRÄNDRING AV NANNABADPLANERNA, MEN SA OCKSÅ:

"Men får du med dej några andra partier på banan så är jag villig att lyssna."

Det är nuläget från två gruppledare som yttrat sig och under ytan verkar tvivla på Nannabadet samtidigt som det finns nyfikenhet på nytt, och bättre. Men var står övriga gruppledare då?

PROCESS OM DAGISRITNINGAR OCH OFÖRSTÅELSE FÖR BADRITNINGAR.

DOCK, DET FINNS EN HAKE FÖR POLITIKERNA, DET ÄR DEN PROCESS JAG HAR MED UMEÅ KOMMUN OM UPPHOVSRÄTTSINTRÅNG FÖR MIN UBBI-MODELL I FÖRSKOLAN MISSIONÄREN PÅ UMEDALEN, FRÅN 1989-90.

OM UPPHOVSRÄTTSFRÅGAN SÄGER JAG INGENTING HÄR, DET SKÖTER ADVOKATERNA. MEN DET FINNS KOPPLINGAR TILL OFÖRSTÅELSE AV RITNINGAR FRÅN DÅ TILLS NU SOM BEHÖVER VISAS.

DETTA KOMMER I MORGONDAGENS BLOGG, JUST FÖR ATT VISA ATT UMEÅ KOMMUNS BYRÅKRATI INTE FÖRSTÅR DAGISRITNINGAR LIKNANDE MAN INTE FÖRSTÅR BRISTERNA I DAGENS NANNABADRITNINGAR.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.