Detaljplan på Campus idealisk för forskning och innovation i friskare förskola med spring i Atrium Moving!

Förskole-forskning och innovation med historik/framtid + ”Barnens-dagis-idéer” (rundade former, gym/sim, mm) i utvecklat UmU-campus – möjligt för ny detaljplan i Umeå…, se här:

Detta innehåll blir mitt yttrande i synpunkter för detaljplan på ”Campus” i Umeå dvs för ”Stadsliden 6:6 m.fl inom Universitets- och sjukhusområdet, se nedan från Umeå kommun:

Detaljplanen möjliggör ”student- och forskarbostäder” och mark för ”högskola och universitet” = möjlighet till förskola med forskning och innovation på campusområdet.

Detta passar då för att placeras i skogsranden mot den öppna grön- och friluftsytan nedan:

Mer utförligt finns i planförslaget, här med text för olika delar där bostäder vid pil ändras…

…här i detaljplanen i utveckling av campusförskolan jag initierade i innovationsprojekt 2011 via Uminova Innovation, klar 2016, av personalkooperativet Professorn efter ”50 års kamp”.

I VK beskrivs detta och ”Atrium Moving” (nedan t h) – friskare förskola med spring – är förnyelse av tidigare universitetsnära förskoleprojekt samt med ny forskning i Sverige idag.

Fr o m 2016 driver Umeå kommun campusförskolan, nu Glaciären. ”Unikum-projekt” gav Missionären, t v, + pedagogikuppsats 1993. T h Umeådaghem/förskola Berghem från 1966.

Den var förutsättning för Umeå att få förskollärarutbildning och utformades enligt normer av Socialstyrelsen med undervisningsfokus och forskningsinriktning, t ex one-way-screen-glas.

I min förskolefolder maj 2024 beskrivs ny förskole-lokalmiljö-forskning (Gävle högskola via SKR) och som stämmer med Umeåprojektens resultat om ”sjuka och friska” planlösningar.

I foldern finns om min ”Idébok i förskoledesign” 2021 med Flex-Friskare Förskola, idealisk för forskning/innovation i ny campusförskola med ovanvåning – för Stadsliden 6:6…

 

Umeå den 3 juli 2024

Urban Bengtson, Axtropsvägen 15, 903 37 Umeå

070-555 75 72, [email protected], www.ubbi.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.