Kristdemokraterna kan bättre..

Ibland blir det fel. Jag började skriva ett inlägg igår kväll, men hade för avsikt att komplettera den på morgonen. Sparade den som utkast trodde jag, men såg nyss att den blivit publicerad. Nåväl, sånt händer. Här kommer inlägget igen, men betydligt längre denna gång.

Den korta och enkla insändaren som fanns med i både VK och VF i förra veckan har väckt en del reaktioner vilket jag tycker är bra. Man måste reagera och våga diskutera saker som man inte förstår eller tycker om. På det viset tar man första steget till att förändra. För övrigt en stark anledning till varför jag började med politik.

En av reaktionerna som jag har fått är att jag företräder ett kristet parti och att jag glömmer kristna värderingar. Det är sant att många kristdemokrater är bekännande kristna, men inte alla. Man måste inte vara kristen eller religös för att vara kristdemokrat samtidigt som det inte finns något tvång på att man ska vara vara ateist för att rösta på ett annat parti. Det låter självklart, men jag upphör aldrig att förvånas över de fördomar som människor har visat att de har om kristdemokrater. Riksdagsledamoten Caroline Szyber skriver intressant debattartikel.

Efter valet förra hösten tillsattes en framtidsgrupp som sammanställde rapporten "Kristdemokraterna kan bättre". En fråga som lyftes var att partiet måste få en samlad politik för HBTQ frågor och det arbetet har nu påbörjats inom partiet. Grundprincipen för kristdemokrati i korthet är den gyllene regeln – Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Tyvärr anser jag att det finns personer inom mitt eget parti som glömmer bort denna regel emellanåt. Jag är dock övertygad om att det numera finns ett stort utrymme för att diskutera HBTQ frågor och att vi har ett förnyelsearbete som kommer att stärka partiet och inte avskräcka väljare.

 Rapporten "Kristdemokraterna kan bättre" hittar du här:

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.