EU ska inte detaljstyra din arbetstid!

Debattartikeln Alice Ella

Effekterna av det som kanske i grunden hade en god tanke har slagit helt fel ut, arbetstidsdirektivet. Det som skulle ge mer tid till återhämtning och vila för omsorgspersonal har i stället gett splittrade scheman med mer helgtjänstgöring. Verksamheter begär dispens och personal lämnar yrket när inflytandet över schemaläggningen saknas. Vi ser samma effekter och missnöje med scheman inom äldreomsorgen i Umeå och bara för att kritiken inte är lika högljudd längre betyder det inte att kritiken har försvunnit.

Kristdemokraterna säger nej till EUs vilja att detaljstyra länders arbetstider utan att förstå vad den lagstiftningen betyder. Det handlar om subsidiaritet, beslut tas på lägsta men mest ändamålsenliga nivå. Läs hela artikeln och kommentera gärna!

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

 1. Björn

  Ni har ju haft möjligheten att påverka, då vi åtskilliga ggr blivit kritiserade av Eu att vi inte följer arbetstidsdirektivet.
  Vad skulle ni kunna göra nu som ni inte redan borde ha gjort? Personligen så tycker jag att 11h regeln är nått vi ska vara glada för att vi har. Offerkoftan som vissa brandmän och personal inom vården gärna tar på sig är ett stort hyckleri. Inte många som skjuter verkanseld och verkligen säger upp sig.Har du möjlighet att sova på ditt arbetspass så är det inte svårt att jobba 24h i sträck och bli långledig. Man är sig själv närmast brukar det heta.
  Har svårt att se en industriarbetare som jobbar 10h för att sedan endast har en dygnsvila på 6h.
  Schemaläggningen är inte heller ett problem ur arbetstidssynpunkt,snarare ett personalproblem, eller mer riktigt bristen på personal.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Jag vet inte vad du arbetar med, men det verkar inte vara inom omsorgen. Vi har en stor personalbrist och inom några år är det än värre. Det handlar inte om huruvida jag tycker att 11 timmars dygnsvila är rimligt eller ej utan det handlar om att det är så olika förutsättningar.

 2. kenth

  Vi måste påbörja utträdet ur Eu med det snaraste!
  Det går ju inte låta andra styra över oss. Där är landet Sverige bara en marionettdocka i som regissören styr över!

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Ensam är inte stark och Swexit är en mycket dålig idé! Klart att vi ska vara kvar i EU, men vi vill att EU ägnar sig åt rätt saker. Det ska vara mindre detaljstyrning och mer arbete för fred och frihandel. Det finns så många frågor där Sverige själva kan besluta utan att EU lägger sig i.

 3. Basic Rules

  Svenskar och andra EU-medborgare får sedan årsskiftet inte längre elda trädgårdsavfall i sina trädgårdar. En ny EU-lag gör det förbjudet att elda löv, gräsklipp och grenar och det blir också svårare att få arrangera egna majbrasor.

  Enligt den nya lagen, som trädde i kraft i januari i år, har beslutsfattarna i Bryssel bestämt att svenska trädgårdsägare nu måste återvinna sitt trädgårdsavfall. Lagen innebär att såväl hushåll som verksamheter ska ha separat insamling av bioavfall, med andra ord måste bland annat gräsklipp, löv, grenar, stubbar och liknande slängas vid en återvinningscentral.

  Återigen ett exempel på detaljstyrning från det odemokratiska EU.

  Vi ska tydligen enligt KDs resonemang bar hyvla lite på ytan…!
  Vi ska och även alla andra stater i Europa vara suveräna och självstyrande, dvs vi ska värna Nationalstaten, kallas även föraktfullt nationalismen, som varit förhärskande ända sen reformationen.
  Vi fick frihet, demokrati bland annat. Detta fortskred till andra världskrigets slut.
  Nationalismen har till skillnad från Imperialism inget med hegemonibyggande likt USA att göra.
  Imperialism är en ideologi som även EU omfamnar, geografisk expansion och påtvingade/införande av ”korrekta” värderingar. Var är den kulturella mångfalden och egenarten?
  Med EU har vi blivit som Nation försvagade och det gått så långt att både snus, arbetstider och surströmming hotar Unionens hegemoni.

  PS! Nazityskland och Sovjetunionen var just imperialistiska stater.

 4. Leif

  haha, vilka ska göra det då. Våra härliga företag som bara vill vårt bästa? Seriöst, ni är ju sjuka huvudet!

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Din kommentar tyder på att du inte förstått det du läser, men det är ju inte heller första gången.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.