Konkurrerar Umeå kommun och landstinget ut enskilda initiativ?

På måndag är det höstens första kommunfullmäktige och dagordningen är lång. Betydligt fler motioner än vanligt ska behandlas och debatten kommer att bli intensiv om mina föraningar är korrekta. Om nu antalet motioner till behandling är stort så är antalet interpellationer desto färre. Jag har lämnat in en interpellation till kommunfullmäktige som lyder..

 

 

Till För och grundskolenämndens ordförande Margareta Rönngren (S)

Konkurrerar Umeå kommun och landstingets samarbete ut enskilda initiativ?

 

Språkförskolan Pratbubblan fick 2010 tillstånd att starta förskoleverksamhet i Umeå. I ansökan beskrev man att verksamheten skulle ske i samverkan med landstinget som skulle bidra med logopedresurs för barn med kraftigt avvikande tal och språk utveckling. För dessa platser krävdes remiss från landstinget men för övriga platser gäller kommunens gemensamma kö.

 

Landstinget har nu efter kort varsel valt att avbryta samarbetet med förskolan eftersom de menar att Pratbubblan inte lever upp till kraven för en språkförskola. Detta trots att förskolan uppfyller alla krav från språkskoleföreningen samt att kommunen som har tillsynsansvar inte har påtalat några kvalitetsbrister.

 

Ledningen vid logopedkliniken har dock sagt att det finns långtgående planer på att starta upp en språkförskola tillsammans med Umeå kommun till hösten 2014.

 

Med anledning av detta ställer jag följande frågor:

  • Anser du att behovet finns av att starta en kommunal språkförskola?

 

  • Stämmer det att kommunen planerar att öppna språkförskola tillsammans med landstinget hösten 2014?

 

Veronica Kerr

Kristdemokraterna

Jag önskar er alla en härlig helg!

En kommentar

  1. Pingback: Landstinget ska följa ingångna avtal | Veronica Kerr (KD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.