Praktikant i äldreomsorgen

Nu har det gått ett par dagar sedan jag skrev igen. Det blir så ibland att tiden inte räcker till för att dela med mig här på bloggen. När jag väl har gjort det har jag fått kommentarer som, ”vad är det för konstigt jobb du har där du har tid att blogga på arbetstid?”

Jag har tidigare skrivit hur mycket jag älskar att göra studiebesök på företag där jag aldrig varit och där jag fått möjlighet att lära mig mer om saker jag ibland aldrig ens tänkt på. Det är en förmån jag har fått och är tacksam för. De företagsbesök vi gör i Näringslivsutskottet skiljer sig åt en hel del jämfört med de besök som jag gör i egenskap av att vara vice ordförande i socialnämnden. Men de besöken är så viktiga. Om vi inte känner till de verksamheter vi är med om att besluta över, hur kan vi då fatta välgrundade beslut?

I morse var jag praktikant på Aktrisens äldrecenter ute på Umedalen. Det är 13 år sedan jag själv arbetade på samma plats även om Aktrisen endast varit öppet i tre år. Jag var bara med en förmiddag, men att få vara med och tala med äldre och med personalen gav mer än att bara läsa verksamhetsplaner. Det är förstås en hel del som har förändrats i äldreomsorgen sedan jag arbetade i den 1990-2000, men den är självklart lika viktig idag. Att se engagemanget för de äldre som lyser igenom när personalen säger att de vill mer i sitt arbete ger mig drivkraft i rollen som socialpolitiker. Ensam kan inte allt, men många kan mer. Tack till personal på Aktrisen som vågade ta emot en politiker praktikant!

 

 

4 kommentarer

 1. John

  Å arbetsplatserna på de Kommunala skiter du väl i . För huvudsaken att du kan styra över äldreomsorgen till de privata , ”har du råd att betala så välkommen ” annars ?

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   En otroligt korkad kommentar, det är tydligt att du inte vet att Aktrisen är ett kommunalt äldreboende. Tvärtemot vad vissa vänsterföreträdare i Umeå anser så har vi politiker också arbetsgivaransvar. Det är tydligt att du har en förutfattad mening utan att begripa hur verkligeheten ser ut.

 2. Marianne R Johansson

  Det är bra att politiker ger sig ut i verkligheten. Det skulle bara ske oftare, och längre tid än en förmiddag. Det verkar tycker jag, som man glömmer verkligheten väldigt snabbt, när man ”klättrar upp på samhällstegen”

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Kanske är det så eller så blir man så upptagen av den bubbla som stadshuset ibland känns som. Självklart är en halvdag lite, men min målsättning är att sprida ut besöken till fler verksamheter varje månad. Jag skulle gärna besöka alla våra äldreboenden, men det tar tid..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.