Insatser mot barnfattigdom

I dagens VK skriver jag tillsammans med Kristdemokraternas familjepolitiske talesperson Emma Henriksson om hur Kristdemokraterna vill hjälpa människor att ”få ihop det”. Jag har tidigare skrivit om den fritidspeng som kommer att införas, men här ger vi en mer samlad bild av de förslag som kan hjälpa människor att få ekonomin och vardagen att fungera. Våra förslag berör flera tusen barn bara här i Västerbotten och det är viktiga insatser när det gäller att bekämpa barnfattigdomen.

 

Vi vill hjälpa familjer att få ihop det

De flesta barn har det bra i Sverige, men fortfarande har vi barn som växer upp i familjer som har det tufft ekonomiskt. Med sämre möjligheter till fritidsaktiviteter, större risk att bli mobbade och svårigheter att klara skolans kunskapskrav löper de stor risk att tidigt hamna i utanförskap.

Vi Kristdemokrater har därför i höstens budget stärkt utsatta barnfamiljers ekonomi och ökat deras marginaler. Vi har fått igenom en höjning av bostadsbidraget för familjer med hemmavarande barn och en fritidspeng som gör det möjligt för alla barn att vara med på aktiviteterna efter skolan. Två träffsäkra sätt att stärka ekonomin för barn som lever i ekonomisk utsatthet oavsett familjekonstellation. Särskilt viktiga är satsningarna för ensamstående föräldrar.

I vårt län kommer 2709 antal barnhushåll att lättare få ihop sin ekonomi, tack vare Kristdemokraterna.

Men vi nöjer oss inte med det utan vi fortsätter att jobba för att fler familjer ska få ihop det. Vi vet att unga föräldrar och de som ännu inte etablerat sig på arbetsmarknaden har det extra svårt. Därför driver vi på för att höja golvet i föräldraförsäkringen igen, från dagens 225 kr till 250 kr per dag.

Sverige byggs underifrån och familjen är samhällets viktigaste byggsten. Som familjens röst vill vi underlätta vardagen för alla familjer, hjälpa fler att får ihop det.

Veronica Kerr (KD)

Vice ordförande i Socialnämnden

 

Emma Henriksson (KD)

Familjepolitisk talesperson

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.