Politiker förakt och Halloween

Jag blev idag intervjuad om jag känner att jag har blivit annorlunda behandlad jämfört med manliga politiker. Jag kallar mig inte feminist, men visst upplever jag att uttrycket ”men kära lilla gumman” kanske inte alltid sägs i den bästa välmening när jag argumenterat för någonting på ett sammanträde. Tack och lov händer det inte ofta! Jag har aldrig hört orden ”lilla gubben” på något möte och hoppas också slippa göra det.

Det är förfärligt det lilla jag har läst om politikeröverfallet i Nordmaling. Det kändes mer som ett kapitel i en deckare än en nyhet från vår grannkommun. Politik väcker känslor vilket jag själv i och för sig sett vid ett föräldramöte i början av 2000 talet när jag var satt i Skolstyrelsen och la ner förskolor för det föddes alldeles för få barn i kommunen. Men jag har aldrig blivit hotad eller varit rädd som politiker, men det har hänt att en del kommentarer på bloggen varit lite obehagliga. Liknande kommentarer till mitt ansikte har jag aldrig fått och det känns bra! Jag hoppas att ordförande i Nordmaling får komma hem snart.

Kommentarer kring socialdemokraternas valberedning känns lockande, men jag brukar aldrig kommentera andra partiers beredningsarbete. Lennart Holmlunds ilskna bloggande om att valberedningen inte hade ett krismöte som media rapporterat om var märkligt eftersom han själv sitter med där och beslutar om vem som ska nomineras till att bli hans efterträdare. Att sitta i en valberedning är stort och kräver mycket tid och ansvar. Det är inte tvärenkelt att hitta de bästa och mest lämpliga.

Åsa är duktig som politiker och en trevlig person. Jag har alltid uppskattat Åsa som ordförande i Byggnadsnämnden när jag satt med i början av denna mandatperiod. Det är fortfarande ett år kvar av mandatperioden och jag hoppas att möta Åsa i någon fler bostadspolitisk debatt framöver. Jag tror verkligen att Socialdemokraterna kommer att sakna det som nu är om ett år.

Det är Halloween och ikväll blir det massor av godis och skräckfilmer här hemma och det är härligt! Det största problemet är bara att komma överens om vilken film vi ska se. Det och om jag orkar hålla mig vaken genom en hel långfilm…

2 kommentarer

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      Ha ha, du har stavat politiker fel 😉 Jag avskyr särskrivningar och lovar att inte göra det igen. Detsamma till dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.