Att vara tacksam

Idag firas Thanksgiving i USA vilket i ledighet oftast är längre än julen för en amerikan. Det är en viktig helg där familjen står i fokus, men det är ofta något som passerar obemärkt i Sverige. Vilket förstås inte är så konstigt.

Vår familj firar Thanksgiving och jag har lärt mig att tillaga kalkon enligt min svärmors gamla recept, men i år vet jag inte hur det blir med middag. Med en dryg timme i ugnen per kilo gäller det att planera måltiden. Som det är nu har vi skjutit upp måltiden en vecka eller två för att kalendern ställt till det med möten, matcher och vänner som är bortresta. Även om det inte blev mat och pumpa paj så har jag funderat mycket på det här med tacksamhet. Det är så lätt att klaga när sammanträdet drar ut på tiden eller när stressen blir för stor och irritationen över att än en gång bara få ståplats på bussen på väg till stan tar över. Det finns massor som man kan vara tacksam för, men som ibland inte är uppenbart.

Idag var det förbundsfullmäktige där jag sitter som vice ordförande. Det blev ett intressant fullmäktige där debattlusten bland politikerna saknades så gott som fullständigt tills det var dags för en interpellation skriven av Daniel Öhgren (C). Frågan han ställde i interpellationen var varför beslutet om länstransportplan togs i styrelsen och inte gick vidare till fullmäktige för beslut. Då blev det debatt. Märkligt att debatten blev livligast när det var debatt om vilka frågor vi inte fick debattera i fullmäktige.

Sammanträdet var trots det över betydligt tidigare än beräknat och plötsligt fick jag tid till annat som fått stå tillbaka. Jag hann med ett besök på min arbetsplats som jag är tjänstledig från och jag har träffat vänner jag inte sett på mycket länge. Ikväll har jag och barnen ”skajpat” med släkten i USA samtidigt som adventsstjärnan också kommit upp i köksfönstret. Små enkla saker, men de gör mig glad och tacksam.

Imorgon blir det möte med pensionärsrådet och ett studiebesök på Backens trygghetsboende. Det är fredag och min mamma kommer på besök, de ni, där har ni ytterligare tre saker som gör mig glad och som jag är tacksam över!

 

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    30 minuter per kilo behövde vår nyligen tillagade och delvis uppätna kalkon i ugnen och det både enligt min amerikanska fru och enligt anvisningarna på förpackningen.

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      Jag var faktiskt tvungen att ta fram receptet och dubbelkolla tiden. Enligt min svärmors recept ska kalkonen tilllagas i 350 F och 30 min/lbs. Jag antar att temperatur och fyllning har nåt med saken att göra. Som det ser ut nu kanske det blir kalkon till helgen eller på juldagen, längtar! 🙂

Lämna ett svar till Karl-Gustav Sjöström Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.