Av frivillighet..

Idag uppmärksammas den internationella frivilligdagen, en dag när alla de som gör ideella insatser för sina medmänniskor ska stå i fokus. För mig som kristdemokrat är det civila samhällets insatser ovärderligt och något som förtjänar att uppmärksammas mer än under bara en dag. Enligt uppgifter som jag läst idag är fler än varannan svensk engagerad i frivilligt arbete och det gör att Sverige tillsammans med England och Holland är de länder som har flest engagerade bland sina medborgare.

Att göra något för någon annan ger så mycket och inte bara för den som för stunden behöver hjälp. Om varje frivillig insats skulle försvinna för att ersättas av det offentliga är det min starka uppfattning att det skulle bli ett tråkigare och kallare samhälle och det vill jag inte uppleva.

,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.