Näthat, vem och varför?

Jag har precis sett på Västerbottensnytt där de hade ett inslag om två politiker som fått och fortfarande får utstå näthat och kränkningar på nätet. En av dem funderar allvarligt på att sluta med politik.

Politik väcker känslor och för en del människor verkar känslorna ta över förståndet när man väljer att hota och hata en annan medmänniska, bara för att hon eller han inte tycker likadant som en själv. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, det är inte acceptabelt! Det är tyvärr så att när argumentationen brister som personangreppen kommer smygande. Det är OK att tycka annorlunda och det är starkt av både Daniel och Fanny att markera och våga berätta om deras vardag. Jag hoppas att detta leder till en förändring, en demokrati kräver detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.